Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι δημοσιογράφο

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι δημοσιογράφο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δημοσιογράφοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν έναν δημοσιογράφο και τον αδελφό του, αστυνομικό, στην πόλη της Μοσούλης στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Οι δύο άνδρες εκτελέστηκαν ως κατάσκοποι του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ARA News μέσα από τη Μοσούλη ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χαλίντ Μουσίλι δήλωσε: “Μετά από αρκετούς μήνες που τους κρατούσαν φυλακισμένους, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν το Σάββατο τον Ιρακινό δημοσιογράφο Αϊχάμ Χαζαάλ, ο οποίος εργαζόταν ως ανταποκριτής στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Σάμα Αλ Μοσούλ”.

“Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε επίσης τον Νασχουάν Χαζάλ, τον αδελφό του δημοσιογράφου, που υπηρετούσε ως αστυνομικός στη Νινευή”, συμπλήρωσε ο Μουσίλι.

Και οι δύο αδελφοί κατηγορήθηκαν ότι κατασκόπευαν για τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

“Τα θύματα εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι μπροστά σε μεγάλο πλήθος ανθρώπων στη δυτική Μοσούλη”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

Τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί μαζί από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη πριν αρκετούς μήνες.

Η εκτέλεσή τους πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κασίμ Αλ Χαγιάτ δυτικά της πόλης.

“Ένα μέλος του δικαστηρίου της Σαρία, ο ίδιος που ανακοίνωσε τη θανατική ποινή, απείλησε μιλώντας προς το συγκεντρωμένο πλήθος ότι αυτή θα είναι η μοίρα όλων των κατασκόπων στην περιοχή, ακόμα κι εάν αυτοί είναι δημοσιογράφοι ή εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας”.

Οι δημοσιογράφοι και οι μιντιακοί ακτιβιστές αποτελούν κυρίως στόχους για τους τρομοκράτες. Οι τζιχαντιστές κατηγορούν τους δημοσιογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ότι είναι κατάσκοποι των εχθρών τους. Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν εκτελεστεί με διάφορους τρόπους τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Δίχως αυτούς τους ηρωικούς ανταποκριτές, που μεταδίδουν μέσα από τις κατεχόμενες περιοχές με κίνδυνο να χάσουν το κεφάλι τους, δεν θα γνωρίζουμε τίποτα για τα εγκλήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα