Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί τίναξαν στον αέρα ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

Οι Αμερικανοί τίναξαν στον αέρα ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η πολεμική αεροπορία του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών σε αρχηγεία και κτίρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της Χαμαντανίγια στα βορειοδυτικά του Ιράκ την Κυριακή, στην επαρχία της Νινευή, σκοτώνοντας έναν κορυφαίο αξιωματούχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μεταξύ άλλων πολλών τζιχαντιστών.

Μιλώντας στο ARA News από τη Νινευή ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής με τα αρχικά J.H. είπε ότι ο αποκαλούμενος Μπαρζάν Αλ Χουσάμ (Barzan al Husam), που είχε οριστεί από το Ισλαμικό Κράτος κυβερνήτης της περιοχής Χαμαντανίγια στη Νινευή, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι τα συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Σάββατο τα μεσάνυχτα και θέσεις τις οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στο εργοστάσιο φυσικού αερίου στην περιοχή Αλ Κασάκ με τέσσερις πυραύλους. Ωστόσο, από αυτό το χτύπημα δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

“Τρεις τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος από την πόλη Ουκρά, στην επαρχία της Νινευή, παραδόθηκαν νωρίτερα το Σάββατο αφού πρώτα ενεπλάκησαν σε μάχη με δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά στο μέτωπο της Ναουράν”, είπε μια τοπική πηγή μιλώντας στο ARA News.

“Ο γνωστός οπλαρχηγός και ηγέτης των τζιχαντιστών Μπαρζάν Αλ Χουσάμ που σκοτώθηκε το Σάββατο ήταν κοντινός άνθρωπος του χαλίφη Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι”, είπε η ίδια πηγή.

Στο ενδιάμεσο, η ιρακινή πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πολλά αρχηγεία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όπως και ποσότητες οπλισμού των τρομοκρατών κοντά στην πόλη Ταλ Αφάρ στην επαρχία της Νινευή.

Τους τελευταίους μήνες ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στοχεύει και εξολοθρεύει τον έναν πίσω από τον άλλο τους ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προσπαθώντας να κόψει όλα τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα