Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους της Συρίας ακόμη μια φορά

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους της Συρίας ακόμη μια φορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός το Σάββατο βομβάρδισε τις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία, δίχως ωστόσο να προκληθούν απώλειες μεταξύ των ανταρτών, όπως επιβεβαίωσαν Κούρδοι αξιωματούχοι.

“Περίπου στις 04.00 μ.μ. ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε με 6 ρουκέτες το χωριό Ντικματάς στην Εφρίν [βορειοδυτική Συρία] και επίσης άνοιξε πυρ σε ένα αρχηγείο του YPJ [του γυναικείου κουρδικού στρατού] αλλά δεν υπήρξαν απώλειες”, δήλωσε στο ARA News ο Ιντρίς Νασάν, Κούρδος αναλυτής και πρώην αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης της Κόμπανι.

Τις ίδιες πληροφορίες επιβεβαίωσαν και Κούρδοι ακτιβιστές.

“Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αν και ο τουρκικός στρατός έριξε έξι ρουκέτες κοντά στο χωριό”, δήλωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Νιντάλ Χισάν στο ARA News.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές.

Την προηγούμενη Πέμπτη, Κούρδοι μιντιακοί ακτιβιστές και αντάρτες κατηγόρησαν τα τουρκικά στρατεύματα ότι βομβάρδισαν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στις ανατολικές συνοικίες της πόλης Τελ Αμπιάντ στην επαρχία της Ράκα.

Η Τουρκία υποστηρίζει με το πυροβολικό της τους ισλαμιστές “μετριοπαθείς” συμμορίτες, μεταξύ των οποίων και τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, που μάχονται ενάντια τόσο στο Ισλαμικό Κράτος όσο και στους Κούρδους.

Σχετικά άρθρα