Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο Ερντογάν θέλει να εξορίσει όλους τους Κούρδους από την Τουρκία”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frontex, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συνθήκη Σένγκεν, Τουρκία,

Ο Ερντογάν θέλει να φύγει και ο τελευταίος Κούρδος από την Τουρκία και δεν θα σταματήσει αν δεν το πετύχει, ανέφερε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάρκους Πρέτζελ σε συνέντευξη του στη ρωσική Izvestia.

“Ο κύριος Ερντογάν δεν κρύβει την επιθυμία του να εξορίσει όλους τους Κούρδους από το έδαφος του. Τώρα το μόνο που κάνει είναι να πιέζει πολιτικά και στρατιωτικά τους Κούρδους και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει δυο – τρία εκατομμύρια Κούρδους πρόσφυγες τα επόμενα χρόνια” είπε ο ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτοί οι πρόσφυγες θα πήγαιναν στη Γερμανία: “Η προσφυγική μας πολιτική είναι τραγική. Στην πραγματικότητα οι πάντες μπορούν να φτάσουν τώρα στη Γερμανία. Αν θέλουμε να παραμείνουμε ενιαία χώρα δεν μπορούμε να έχουμε τα σύνορα ανοιχτά”.

“Ξέρουμε πως το πρόβλημα υπάρχει, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε παρά να αφήνουμε τους ανθρώπους να μπαίνουν στο έδαφος μας” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Frontex περίπου δύο εκατομμύρια πρόσφυγες μπήκαν το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των οποίων οι μισοί πήγαν στη Γερμανία.

Σχετικά άρθρα