Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ειδικές ρωσικές δυνάμεις κομάντο (Spetsnaz) στο Σλοβιάντσκ

Ειδικές ρωσικές δυνάμεις κομάντο (Spetsnaz) στο Σλοβιάντσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Spetsnaz, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία, Σλοβιάντσκ,

Σε απελπισία η κυβέρνηση του Κιέβου παρακολουθεί το σενάριο της Κριμαίας να επαναλαμβάνεται στο Σλοβιάντσκ της επικράτειας του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο twitter και μάλλον είναι πραγματικά, οι ένοπλοι που έφτασαν στη μικρή ρωσόφωνη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας τη Δευτέρα (που δέχθηκε επίθεση την Κυριακή από τις δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας του Κιέβου), με στρατιωτικά καμιόνια χωρίς πινακίδες και οι ίδιοι δεν φοράνε διακριτικά παρά μόνο τις κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, είναι Ρώσοι κομάντος των ειδικών δυνάμεων που ονομάζονται Spetsnaz.

Οι Spetsnaz είναι ειδικές δυνάμεις που ελέγχονται από τη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Μόσχας και το όνομά τους σημαίνει δυνάμεις “Ειδικού Σκοπού”.

Στη ρωσική κοινωνία τους περιβάλλει ένα μύθος, ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ότι είναι στρατιώτες με ειδικές δεξιότητες, κάτι σαν σούπερ ήρωες, ανίκητοι, τρομεροί, ικανοί για υπεράνθρωπες πράξεις. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, και μόνο η αναφορά του ονόματος Spetsnaz προκαλεί δέος.

Μάλιστα, ένας χρήστης του twitter, ανάρτησε τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε με το ρητορικό ερώτημα: Μην μου πείτε ότι αυτός ο φιλορώσος είναι ένας απλός πολιτοφύλακας και όχι ένας Spetsnaz.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ήταν αναμενόμενη η ενίσχυση της πολιτοφυλακής με Ρώσους κομάντος, ανεξάρτητα από τις επίσημες παραδοχές, από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κιέβου έχει προειδοποιήσει ότι θα επιτεθεί με στρατό για να αποκαταστήσει την τάξη στις πόλεις του Ντονέτσκ. Να σημειώσουμε ότι το τελεσίγραφο της μεταβατικής κυβέρνησης, που ζητούσε από τους αυτονομιστές να παραδοθούν και να εγκαταλείψουν τα κτίρια που έχουν καταλάβει, έχει λήξει από τις 09.00 το πρωί της Δευτέρας.

Σχετικά άρθρα