Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό κατάρρευση οι διαπραγματεύσεις για τη Συρία ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενεύη, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Για κατάρρευση των έμμεσων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη προειδοποιεί η συριακή αντιπολίτευση αν το καθεστώς στη Συρία αρνηθεί να συμβιβαστεί σε πολιτικά και ανθρωπιστικά θέματα, απειλώντας να αποχωρήσει από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην πολιτική μετάβαση.

«Μπορεί να αναστείλουμε (τη συμμετοχή μας στις) συνομιλίες αν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν, και τότε δεν θα υπάρξει προοπτική για πολιτική λύση», είπε το μέλος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αμπντουλχακίμ Μπασάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Χαλέπι ενώ ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της συριακής αντιπολίτευσης Άσαντ Ζούμπι κάλεσε τους αντάρτες να ανταποδώσουν τα πυρά στις ένοπλες δυνάμεις των καθεστώτος, κατηγορώντας τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιεί την κατάπαυση του πυρός για να ισχυροποιήσει τη θέση της επί του πεδίου. «Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις… Στην περίπτωση που τους στοχεύσει ένας πύραυλος (σ.σ. τους μαχητές της αντιπολίτευσης) θα πρέπει να απαντήσουν με δέκα πυραύλους και να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία όπως έχει κάνει και το καθεστώς», ανέφερε ο Ζούμπι.

Η HCN είπε επίσης πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει «κανένας συμβιβασμός» στην αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είπε ότι ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν στο Χαλέπι ήταν από τους ψηλότερους σε μεμονωμένο συμβάν από την αρχή της εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή στις 27 Φεβρουαρίου.

Ενώ με την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός μειώθηκε η βία σε μεγάλα τμήματα της Συρίας, καθώς και στο Χαλέπι, οι ανανεωμένες συρράξεις εκεί το τελευταίο 24ωρο έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στην εκεχειρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σχετικά άρθρα