Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομολογία-κοροϊδία από Λαγκάρντ: Οι πολυεθνικές φοροαποφεύγουν – Τι κάνει όμως;

Ομολογία-κοροϊδία από Λαγκάρντ: Οι πολυεθνικές φοροαποφεύγουν – Τι κάνει όμως;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, Πολυεθνικές, Φοροδιαφυγή,

Η αδιαφάνεια με την οποία δρουν οι πολυεθνικές εταιρείες και τα κενά στην παγκόσμια νομοθεσία που ευνοούν την δράση τους αυτή, πρέπει να εκλείψουν, εκτιμάει η Κριστίν Λαγκάρντ , γεγονός που θα βοηθήσει να καταπολεμηθούν οι νόμιμες τεχνικές φοροαποφυγής, από τις οποίες πλήττονται κυρίως οι φτωχές χώρες.

Από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται, και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τα “Panama papers”, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε ότι “αυτό που θα μπορούσε να γίνει για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα είναι η διαφάνεια των πολυεθνικών, η διαφάνεια στα κενά της νομοθεσίας για τον εντοπισμό της δραστηριότητας των εταιρειών, η διαφάνεια στο να μάθουμε πού έχουν τις διάφορες θυγατρικές και τα παραρτήματά τους και πού δηλώνουν τα έσοδά τους”.

Στην παρούσα περίοδο, εκτίμησε, υπάρχει μια “δυναμική” την οποία “θα πρέπει να στηρίξουμε και η οποία θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα”.

Ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων θα ήταν να δοθεί μια ώθηση προς τη διαφάνεια των πολυεθνικών, εξήγησε.

“Αν ξεκινήσουμε από αυτό θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε προτάσεις. Είμαστε απολύτως έτοιμοι, στο ΔΝΤ, να προτείνουμε αλλαγές”, διαβεβαίωσε.

Η Λαγκάρντ υπενθύμισε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι τα κυριότερα θύματα αυτών των “νόμιμων” μεθόδων φοροαποφυγής καθώς τους στερούν πόρους ζωτικής σημασίας.

Πότε όμως θα γίνουν όλα αυτά και με ποιους τρόπους η κυρία Λαγκάρντ δεν ανέφερε…

Σχετικά άρθρα