Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιορδανία βάζει “λουκέτο” στη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Ιορδανία βάζει “λουκέτο” στη Μουσουλμανική Αδελφότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ιορδανία, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) θεωρούνται πλέον παράνομη οργάνωση στην Ιορδανία και οι Αρχές της χώρας έχουν ξεκινήσει να βάζουν λουκέτο στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της.

Μετά το κλείσιμο των γραφείων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Αμάν και στη Τζεράς (ελληνικό όνομα Γέρασα) την Τετάρτη, την Πέμπτη έκλεισαν τα γραφεία των ισλαμιστών στη Μαντάκα και στο Καράκ, ανακοινώνοντας οι ιορδανικές Αρχές ότι όλα τα γραφεία και οι εγκαταστάσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων θα κλείσουν το ένα πίσω από το άλλο.

Σε πολλές περιοχές της Ιορδανίας, σύμφωνα με τους Jordan Times, τα μέλη της Αδελφότητας παραδίδουν μόνοι τους στις Αρχές τα κλειδιά των γραφείων τους.

Οι Αρχές της Ιορδανίας ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν και το δορυφορικό κανάλι Γιάρμουκ, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το οποίο εκπέμπει δίχως άδεια.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ιδρύθηκε στην Ιορδανία το 1946 ως φιλανθρωπική οργάνωση που συνδεόταν με τη μητρική οργάνωση που είχε έδρα στην Αίγυπτο.

Σε συνέχεια του κλεισίματος των γραφείων του κινήματος στην Ιορδανία, ο Χαμάμ Σαέντ, ο γενικός αρχηγός της Αδελφότητας στην Ιορδανία, εξέδωσε μια ανακοίνωση απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του όπου καταγγέλλει το κλείσιμο της Αδελφότητας στην Ιορδανία ως μια προσβολή που δεν λαμβάνει υπόψιν της τα συμφέροντα της χώρας.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε για τη συγκυρία “να ξεκινήσει μια μάχη” ενάντια στο ισλαμιστικό κίνημα ενώ η Ιορδανία βρίσκεται αντιμέτωπη με περιφερειακές προσκλήσεις.

Οι Αρχές της Ιορδανίας υπογράμμισαν ότι εάν η Μουσουλμανική Αδελφότητα θέλει να λειτουργεί στο βασίλειο πρέπει να είναι σύμφωνη με τους νόμους της χώρας και να αποφεύγει να χρησιμοποιεί ρητορική απειλών.

Σχετικά άρθρα