Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μετριοπαθείς” ισλαμιστές του FSA στη Συρία διαμέλισαν βρέφος 45 ημερών (βίντεο)

“Μετριοπαθείς” ισλαμιστές του FSA στη Συρία διαμέλισαν βρέφος 45 ημερών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βρέφος, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Μωρό, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ένας πρώην Σύρος στρατιώτης κατήγγειλε ότι οι λεγόμενοι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) σκότωσαν το βρέφος γιο του στην προσπάθειά τους να τον εξαναγκάσουν να ενταχθεί στις δυνάμεις τους.

Ο άνδρας στη συνέχεια να πήρε την οικογένειά του και κατέφυγε σε προσφυγικό στρατόπεδο για να σώσουν τις ζωές τους.

“Όταν έμαθαν ότι υπηρετούσα σε σημεία ελέγχου του κυβερνητικού στρατού, οι ισλαμιστές από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ήθελαν να πάω μαζί τους. Απήγαγαν τον μικρό μου γιο, που ήταν μόλις 45 ημερών βρέφος, και μου είπαν ότι είχα 72 ώρες να αφήσω τον στρατό και να γίνω στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού”, είπε ο άνδρας με το όνομα Αμπντέλ μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαρία Φινοσίνα από το Russia Today.

Οι απαγωγείς του FSA τον πίεζαν στέλνοντάς του φωτογραφίες από το βρέφος, τον Ιμπραήμ. Στην αρχή του έστειλαν μια φωτογραφία που το μωρό ήταν ζωντανό και τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. Στη συνέχεια του έστειλαν μια φωτογραφία με μια αποκεφαλισμένη κούκλα και στο τέλος μια εικόνα με το μωρό ημίγυμνο δίπλα σε ένα σπαθί.

“Τα μεσάνυχτα έφεραν μια πλαστική τσάντα στην εξώπορτά μου. Μέσα σε αυτή ήταν το άψυχο σώμα του γιου μου, του είχαν κόψει το κεφάλι και τα χέρια”, λέει.

Την επόμενη ημέρα έλαβε ακόμα ένα τηλεφώνημα στο οποίο τον προειδοποιούσαν ότι και τα άλλα δύο παιδιά του θα έχουν την ίδια μοίρα, όπως ο μικρός Ιμπραήμ, εάν ο πατέρας τους συνεχίσει να αρνείται την προσφορά του FSA.

Τότε κατάλαβε ότι ήταν στριμωγμένος. Φοβόταν να αφήσει τον στρατό και να ενταχθεί στον FSA. Πήρε λοιπόν την οικογένειά του και κατέφυγε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, ελπίζοντας να βρει εκεί καταφύγιο.

“Θα απαγάγουν τους αγαπημένους σου και θα σε εκβιάσουν. Κι εάν δεν συμμορφωθείς θα σκοτώσουν τον γιο σου, τη μάνα σου ή την αδελφή σου. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους. Θα σου φέρουν τους αγαπημένους σου νεκρούς. Εάν θέλουν κάτι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα”.

Το περιστατικό με την απαγωγή του μωρού του συνέβη το 2012, ωστόσο ο Αμπντέλ δηλώνει ότι ακόμα αισθάνεται παγιδευμένος.

Δείτε σε βίντεο το ρεπορτάζ:

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ήταν η πρώτη συγκροτημένη δύναμη της αντιπολίτευσης που συστήθηκε στη Συρία για να πολεμήσει ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ.

Αρχικά συστήθηκε από αξιωματικούς και στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού που στασίασαν ενάντια στην κυβέρνηση.

Στη συνέχεια άρχισαν να εντάσσονται σε αυτόν διάφορες ένοπλες ομάδες, συμμορίες, κατσαπλιάδες, ληστές, υπόκοσμος. Όλοι όσοι είδαν στον πόλεμο μια “ευκαιρία”.

Ο FSA υποστηρίχτηκε από την πρώτη στιγμή ανοιχτά από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και τη Δύση.

Καθώς όμως ο πόλεμος “τραβούσε” άρχισαν να εμφανίζονται άλλες, πιο “ριζοσπαστικές” ομάδες στη Συρία, όπως η Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ισχυροποιηθούν και να περιορίσουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ο οποίος κατέληξε να είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα.

Η συμμαχία του FSA με την Αλ Κάιντα και η αποκάλυψη ότι τα όπλα που λάμβανε από τη Δύση κατέληγαν στα χέρια των τζιχαντιστών, έκανε τον Μπάρακ Ομπάμα το καλοκαίρι του 2015 να αποφασίσει τον εξοπλισμό και την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με κορμό τους Κούρδους της Συρίας, αφήνοντας τον FSA να υποστηρίζεται πλέον αποκλειστικά από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες τον έχουν μετατρέψει σε εντολοδόχο στράτευμα των συμφερόντων τους.

Σχετικά άρθρα