Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα χάσει τις εκλογές ακόμη και από την Λεπέν

Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα χάσει τις εκλογές ακόμη και από την Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Μανουέλ Βαλς, Μαρίν Λεπέν, Νικολά Σαρκοζί, Φρανσουά Ολάντ,

Στα “τάρταρα” έχει πέσει η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των εταιρειών Odoxa/Dentsu Consulting που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Le Parisien και το δίκτυο BFMTV.

Η έρευνα έδειξε ότι ο Ολάντ δεν πρόκειται να περάσει στον δεύτερο γύρο, αλλά ακόμη και αν αυτό συμβεί, θα ηττηθεί όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του, ακόμη και αν πρόκειται για την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει ποτέ ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Στην έρευνα , ο Φρανσουά Ολάντ θα συγκέντρωνε στην καλύτερη περίπτωση 15% στον πρώτο γύρο, αν οι εκλογές γίνονταν αύριο Κυριακή. Θα αποκλειόταν στον πρώτο γύρο, καθώς θα ερχόταν μετά την Μαρίν Λεπέν και τον υποψήφιο της δεξιάς, είτε αυτός είναι ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είτε ο Αλέν Ζιπέ, το φαβορί των δημοσκοπήσεων για τις προκριματικές εκλογές που θα διεξαγάγει τον ερχόμενο Νοέμβριο η συντηρητική παράταξη.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρόεδρος Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποφασίσει εάν θα είναι το 2017 υποψήφιος για μια δεύτερη προεδρική θητεία. Πάντως το 43% των Γάλλων θα προτιμούσε, εάν δεν διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία ο Ολάντ, να αντιπροσωπεύσει την αριστερά ο νεαρός υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προηγείται με απόσταση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Όπως σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, έτσι και στην έρευνα της Odoxa η Μαρίν Λεπέν προκρίνεται στον δεύτερο γύρο σε όλα τα σενάρια. Σύμφωνα με την έρευνα στην τελική μονομαχία η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) θα συντριβόταν από τον Αλέν Ζιπέ (66% έναντι 34%) ή από τον Εμμανουέλ Μακρόν (61% έναντι 39%), ενώ θα την νικούσε επίσης με διαφορά ο Νικολά Σαρκοζί (55% έναντι 45%).

Σχετικά άρθρα