Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρωσόφωνοι πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα της Γκορλόβκα

Οι Ρωσόφωνοι πολιορκούν το αστυνομικό τμήμα της Γκορλόβκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκορλόβκα, Ντονέτσκ, Ουκρανία,

Οι φιλορώσοι αντικυβερνητικές διαδηλωτές πολιορκούν το Αρχηγείο της Αστυνομίας στην πόλη Γκορλόβκα (Gorlovka) της επικράτειας του Ντονέτσκ την ώρα που οι αρχές στο Κίεβου απειλούν να χρησιμοποιήσουν το στρατό για να συντρίψουν την εξέγερση.

Gorlovka είναι πόλη της ανατολικής Ουκρανίας με πληθυσμό περισσότερους από 250.000 κατοίκους. Οι ακτιβιστές πέρασαν το βράδυ της Κυριακής στο δημαρχείο και το πρωί της Δευτέρας κίνησαν να καταλάβουν και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που κρατάνε το αρχηγείο της Αστυνομίας έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο καθώς ένα πλήθος από εκατοντάδες πολίτες έχει συγκεντρωθεί απέξω. Σε μια περίπτωση μάλιστα άνοιξαν πυρ και χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να υψώσουν τη ρωσική σημαία στην είσοδο του κτιρίου

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να υψώσει τη σημαία στην είσοδο έπεσε κάτω και έσπασε το χέρι του. Η ρωσική σημαία δεν κατάφερε να υψωθεί.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές πέταξαν μια βόμβα μολότοφ ως απάντηση, αλλά η φωτιά σύντομα έσβησε. Αργότερα ζήτησαν από τους αστυνομικούς που είναι μέσα ταμπουρωμένοι να παραδώσουν τα όπλα τους και να φύγουν.

Το εσωτερικό του κτιρίου της Αστυνομίας έχει υποστεί μικρές ζημιές από τους επιτιθέμενους. Ορισμένοι ακραίοι διαδηλωτές, ζήτησαν εκδίκηση για το περιστατικό με τη σημαία, αλλά οι πιο ψύχραιμοι ηρέμησαν τους συγκεντρωμένους.

Για τρίτη ημέρα κι ενώ η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου απαίτησε, απειλώντας με βία, να εγκαταλείψουν οι ρωσόφιλοι τα κτίρια που έχουν καταλάβει, κι ενώ το τελεσίγραφο έχει λήξει από τις 09.00 το πρωί, οι διαδηλωτές παραμένουν αμετακίνητοι.

Σχετικά άρθρα