Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Σαουδική Αραβία συνδέεται με το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους”

“Η Σαουδική Αραβία συνδέεται με το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 11η Σεπτεμβρίου 2001, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Νέα Υόρκη, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Ο Μπράιαν Μπέκερ, μέλος της Συμμαχίας ANSWER στην Ουάσιγκτον και ο Μάικλ Λέιν, ιδρυτής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον καθώς και ένας αριθμός Αμερικανών βουλευτών, καλούν τον Λευκό Οίκο να αποχαρακτηρίσει έγγραφα τα οποία θα μπορούσαν να εκθέσουν τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Μπέκερ ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προφανώς προστατεύουν τη Σαουδική Αραβία, στην οποία συμπεριφέρονται ως έναν προνομιούχο και χαϊδεμένο σύμμαχο στην πλούσια σε πετρέλαιο μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος αποκαλεί “ασυνήθιστο” ότι οι 28 σελίδες του εγγράφου για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου παραμένει απόρρητο 15 χρόνια μετά.

Το συγκεκριμένο έγγραφο 28 σελίδων αποτελεί μέρος μια ευρύτερης αναφοράς που ολοκληρώθηκε το 2002.

“Εάν αυτοί [ο Πρόεδρος Ομπάμα και η κρατική Ασφάλεια] δεν δώσουν στη δημοσιότητα τις σελίδες, τότε η παγκόσμια κοινή γνώμη και φυσικά η αμερικανική κοινή γνώμη θα σκεφτούν, ότι υπάρχει κάτι που κρύβεται και τι άλλο θα μπορούσε να είναι αυτό εκτός από τη σχέση της Σαουδικής Αραβίας με κάποιον τρόπο με τους αεροπειρατές της 9ης Σεπτεμβρίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μπέκερ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν αποτελεί πλέον μέλος της ομάδας των ΗΠΑ και ασκεί “ανεξάρτητη περιφερειακή στρατηγική”.

Ο ίδιος λέει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα μπορούσε με βεβαιότητα να χρησιμοποιεί το έγγραφο των 28 σελίδων ώστε να πιέζει τους Σαουδάραβες να ευθυγραμμιστούν με την πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

“Νομίζω ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει να τα “σπάσει” με τους Σαουδάραβες. Προσπαθεί να τους πειθαρχήσει (…) και να τους ευθυγραμμίσει με την αμερικανική πολιτική”.

Ο ίδιος πιστεύει ότι εάν το έγγραφο δοθεί στη δημοσιότητα θα σοκάρει τους Αμερικανούς με το περιεχόμενό του.

Σχετικά άρθρα