Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εδώ γελάνε! Θίχτηκαν οι Τούρκοι με την “έκθεση προόδου” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θίχτηκαν στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας προκάλεσε η έκθεση προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εναρμόνισης με την ΕΕ, Μεχμέτ Γκιουλπινάρ επέκρινε το γεγονός ότι όπως πέρυσι και φέτος στην έκθεση γίνεται αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων, είπε:

«Το γεγονός αυτός βλάπτει την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία της έκθεσης. Η έκθεση δεν διαστρεβλώνει μόνο τις ιστορικές πραγματικότητες αλλά αντιτίθεται και με το πνεύμα και το δυναμικό των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ».

Ο Γκιουλπινάρ δήλωσε πως και φέτος θεωρούν άκυρη την έκθεση και ότι θα την επιστρέψουν μετά τη μεταβίβαση της.

Και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων με την ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ είχε χαρακτηρίσει άκυρη την έκθεση και επισημαίνοντας ότι θα την επιστρέψουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε πει:

«Δεν υπάρχει ούτε στιγμή στη ιστορία μας για την οποία η Τουρκία αισθάνεται ντροπή. Όλα τα αρχεία μας είναι ανοιχτά. Θεωρούμε πως είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσουν οι ιστορικοί. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να γράφουν ιστορία. Δεν πρέπει να αποκομίζονται συμπεράσματα με πολιτικές αποφάσεις γύρω από ιστορικά γεγονότα».

Η Γενοκτονία των Αρμενίων θα κυνηγά τους Τούρκους ακόμη και στα υπόγεια της κόλασης και Ευρώπη δεν πρόκειται να δουν αν δεν την αναγνωρίσουν.

Σχετικά άρθρα