Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30.000 νέοι πρόσφυγες στα σύνορα με την Τουρκία – Οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ!

30.000 νέοι πρόσφυγες στα σύνορα με την Τουρκία – Οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Human Rights Watch, ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Τουλάχιστον 30.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εξαιτίας των μαχών που μαίνονται μεταξύ “μετριοπαθών” ισλαμιστών και τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, στην επαρχία του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία, τις τελευταίες 48 ώρες.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) καλεί την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της και να τους δεχθεί, επειδή κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε την Πέμπτη σε προσφυγικά στρατόπεδα, κοντά στα σύνορα από την πλευρά της Συρίας, εξαναγκάζοντας χιλιάδες Σύρους να καταφύγουν στα σύνορα αναζητώντας άσυλο στην Τουρκία.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στα στρατόπεδα προσφύγων επειδή οι τουρκόφιλοι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές τα χρησιμοποιούν και ως δικές τους βάσεις, έχοντας τους πρόσφυγες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Επειδή όμως το Ισλαμικό Κράτος δεν γνωρίζει από τέτοιες “ευαισθησίες”, βάρεσε στο ψαχνό τα προσφυγικά στρατόπεδα σαν να ήταν στρατιωτικές βάσεις. Η ακόλουθη φωτογραφία είναι από σχετικό περιστατικό την Πέμπτη:

prosfygiko_stratopedo

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι στον προσφυγικό καταυλισμό Ικντάχ οι τζιχαντιστές από το το Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν πυροβολώντας και είπαν στους αμάχους εκεί να αδειάσουν την περιοχή.

“Προς το δειλινό ακούσαμε πυροβολισμούς. Λίγο μετά το Ισλαμικό Κράτος εισήλθε με μια ντουντούκα και μας είπε ότι έπρεπε όλοι μας να φύγουμε”, είπε ένας πρόσφυγας στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Μας είπαν ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και ότι όλοι πρέπει να πάμε ανατολικά, στην επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους. Φύγαμε από τον καταυλισμό αλλά πήγαμε βόρεια, μέσα από τους ελαιώνες, προς τα τουρκικά σύνορα”.

Όταν όμως οι Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στα σύνορα τα βρήκαν ερμητικά κλειστά με πολλούς να λένε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες τους απείλησαν με περισσότερη βία.

“Καθώς πλησιάζαμε προς τον συνοριακό τοίχο είδαμε Τούρκους στρατιώτες σε ένα λόγο, πίσω από τον τοίχο, και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον μας”, είπε πρόσφυγας στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τουρκία δεν αφήνει κανένα νέο Σύρο πρόσφυγα να εισέλθει στο έδαφός της, μόνο τους βαριά τραυματίες.

Σχετικά άρθρα