Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συνεχίζει την αποστολή Τούρκων στο πλευρό των τζιχαντιστών

Ο Ερντογάν συνεχίζει την αποστολή Τούρκων στο πλευρό των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 150 Τούρκοι των ειδικών δυνάμεων έφτασαν μυστικά στα βόρεια της Λαττάκειας για να ενωθούν με τους τζιχαντιστές όπως ενημέρωσαν ντόπιοι το Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Μια ομάδα οπλιτών που έφταναν περίπου τους 150 με 20 οχήματα μεταφοράς προσωπικού με μυδραλιοβόλα επάνω τους, εντάχθηκαν στις δυνάμεις που έχει στην ευρύτερη περιοχή το Ισλαμικό Κράτος. Όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας οι συγκεκριμένοι ήδη συμμετείχαν σε μάχες προσπαθώντας να ανακόψουν κεντρικές οδούς της προέλασης του στρατού της Συρίας.

Στις αρχές Απριλίου ο πρέσβης της Μόσχας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν, κατηγόρησε τον Ερντογάν ως τον κύριο προμηθευτή όπλων και οπλιτών για το Ισλαμικό Κράτος. Η μεταφορά τους όπως παρουσίασε τα στοιχεία στον ΟΗΕ, γίνεται ακόμη με καμιόνια “ανθρωπιστικής βοήθειας”.

Κατά το 2015 οι ομάδες τζιχαντιστών που επιχειρούν στη Συρία, έλαβαν από την Τουρκία εκρηκτικά και χημικά αξίας 1,9 δισ. δολαρίων, ανέφερε ο ίδιος. Συνολικά από την Τουρκία έχουν λάβει το περασμένο έτος δυόμιση τόνους νιτρικού αμμωνίου αξίας 800.000 δολαρίων, 456 τόνους νιτρικού καλίου αξίας 500.000 δολαρίων, 75 τόνους σκόνης αργιλίου 496.000 δολαρίων, και άλλες χημικές ουσίες. Όλα αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βομβών, ναρκών και εκρηκτικών.

Σχετικά άρθρα