Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωλοτούμπα Κόρμπιν: Θα δώσω μάχη κατά του Brexit

Κωλοτούμπα Κόρμπιν: Θα δώσω μάχη κατά του Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Εργατικό Κόμμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλδημοκρατία, Σοσιαλισμός, Σοσιαλιστές, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Σε μια απρόσμενη κίνηση ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, παλιός και γνωστός ευρωσκεπτικιστής, δεσμεύθηκε να δώσει ο ίδιος προσωπική μάχη υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη δέσμευση για ενεργό συμμετοχή του ίδιου προσωπικά στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση μετά την χλιαρή μέχρι παρεξηγήσεως, στάση που έχει τηρήσει ως σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, στο θέμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Την παραμονή της επίσημης έναρξης της εκστρατείας για το δημοψήφισμα ο Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει ευθαρσώς ότι θα ταχθεί κατά ενός Brexit.

Η παρέμβαση του ηγέτη των Εργατικών θεωρείται βαρύνουσας σημασίας και γίνεται μετά τις απανωτές επικρίσεις και προειδοποιήσεις υψηλά ισταμένων αξιωματούχων του κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης ότι ο Κόρμπιν θα θεωρηθεί κύριος υπεύθυνος σε περίπτωση Brexit.

Πρωτοφανής αλλαγή στάσης από τον Κόρμπιν

Είναι πάντως γνωστό ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν υπήρξε σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία ευρωσκεπτικιστής.

Ψήφισε «όχι» στο πρώτο δημοψήφισμα το 1975 μαζί με όλη την Αριστερά των Εργατικών και μετέπειτα ως βουλευτής καταψήφισε τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβόνας.

Τώρα αναγκάζεται εκ των πραγμάτων όχι μόνο να ταχθεί υπέρ του «ναι» στην Ευρώπη αλλά και να κινητοποιήσει τα εννιά εκατομμύρια ψηφοφόρων των Εργατικών να προσέλθουν στην κάλπη.

Η μεγάλη συμμετοχή ευνοεί τα μέγιστα την φιλοευρωπαϊκή καμπάνια και θα της δώσει τη νίκη, εκτιμούν όλοι οι δημοσκόποι.

Δικαιολογώντας την αλλαγή στάσης, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε: «Aπό το 1975 έως σήμερα μεσολάβησαν πολλά, η Κοινότητα έπαψε να είναι μια εμπορική Ένωση, αλλά μια Συνεργασία Λαών.

Η Ευρώπη εγγυάται τα δικαιώματα των εργαζομένων και των αγροτών και συμμετέχει θετικά σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

Παρά το έλλειμμα δημοκρατικής εκπροσώπησης και διαφάνειας, παρά την συντηρητική στροφή της, είναι επιτακτικό για τη Βρετανία να παραμείνει μέλος αυτής της μεγάλης Κοινότητας Εθνών και Λαών και να την οδηγήσει προς μια θετική κατεύθυνση, να αποτρέψει την πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων και να τη στρέψει σε επιλογές τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας. Μόνο συμμετέχοντας θα αναβιώσουμε την Ευρώπη των μεγάλων εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων» κατέληξε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα