Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε ρωσικό αεροπλάνο και αιχμαλώτισε τους πιλότους

Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε ρωσικό αεροπλάνο και αιχμαλώτισε τους πιλότους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπλάνο, Αεροπορικές Επιδρομές, Αεροσκάφος, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε την Πέμπτη ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στη Μανσούρα, δυτικά της πόλης Ράκα στην κεντρική Συρία και ότι αιχμαλώτισε τους πιλότους.

Το Al Jazeera επιβεβαιώνει ότι πολεμικό αεροσκάφος έπεσε στην έρημο μεταξύ Ράκα και Τάμπκα, σε περιοχή που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Είχε προηγηθεί ρωσική αεροπορική επιδρομή που σφυροκόπησε τη Ράκα, που το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει σε “πρωτεύουσά” του.

Μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος έχει αναρτήσει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τη Ράκα μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Οι τζιχαντιστές κατηγόρησαν τους Ρώσους ότι σκότωσαν αμάχους.

Οι ακόλουθες εικόνες είναι κάποιες από αυτές που ανάρτησε η οργάνωση από την αεροπορική επιδρομή στη Ράκα.

raqqa

Εάν επαληθευτεί ο ισχυρισμός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ότι κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό που συμμετείχε στον βομβαρδισμό της Ράκα την Πέμπτη και αιχμαλώτισαν τους πιλότους, αναμένεται να δούμε εικόνες που πραγματικά θα σοκάρουν, αφού οι Ρώσοι θεωρούνται το μεγαλύτερο τρόπαιο για τους τζιχαντιστές.

Βεβαίως αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι εάν όντως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε και πώς. Με ποια όπλα το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να καταρρίψει ρωσικό μαχητικό; Μήπως με όπλα που πήρε από την Τουρκία; Βάζουμε από τώρα το ερώτημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

Σχετικά άρθρα