Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπερπυρήνας με 90 τζιχαντιστές βρίσκεται στην Ευρώπη ικανός για νέα μακελειά

Υπερπυρήνας με 90 τζιχαντιστές βρίσκεται στην Ευρώπη ικανός για νέα μακελειά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, Αμπντεσλάμ Σαλάχ, Βέλγιο, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ Αμπρινί, Οσαμά Κραγιέμ, Σουηδία, Τζιχαντιστές, Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν,

Ο αριθμός των ανθρώπων που συνδέονται με το δίκτυο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που επιτέθηκε στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες υπολογίζεται σε δεκάδες άτομα, τα οποία κινούνται με ευκολία στον εγκληματικό υπόκοσμο της Ευρώπης.

Από τη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών μέχρι το Μάλμο της Σουηδίας, νέα ονόματα συνεχώς προσθέτονται καθημερινά στη λίστα των υπόπτων.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας του Βελγίου, που βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων, δεν περιείχε μόνο τη “διαθήκη” του αλλά και επιπλέον πληροφορίες.

Μεταξύ αυτών οι Αρχές έμαθαν ότι ο πυρήνας που χτύπησε στις Βρυξέλλες λάμβανε απευθείας εντολές από ένα γαλλόφωνο τζιχαντιστή στη Συρία.

Οι ερευνητές της αντιτρομοκρατικής φοβούνται ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής αρκετά στοιχεία για να αποτρέψουν μια νέα πολύνεκρη επίθεση.

Ο Αμπντελαχαμίντ Αμπαούντ, από το Μολενμπέκ των Βρυξελλών, είχε πει πριν τον θάνατό του ότι επέστρεψε στην Ευρώπη με μια ομάδα 90 συνολικά τζιχαντιστών. Η πληροφορία προέρχεται από μια γυναίκα που μίλησε στις Αρχές.

Ο Πάτρικ Σκίνερ, ένας πρώην αξιωματούχος της CIA που τώρα συνεργάζεται με την ομάδα Soufan, που παρέχει συμβουλές ασφαλείας, περιέγραψε τον πυρήνα που χτύπησε Παρίσι και Βρυξέλλες ως έναν “υπερπυρήνα”.

“Η ελπίδα ότι είχαν σκοτωθεί στις επιθέσεις του Παρισιού, προφανώς και δεν ήταν αλήθεια”, δήλωσε ο Σκίνερ μιλώντας στο Associated Press.

“Οι Αρχές γνώριζαν ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Και ωστόσο κατάφεραν να κάνουν τις επιθέσεις στο Παρίσι, που ήταν η χειρότερη επίθεση στη Γαλλία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και στη συνέχεια και υπό απίστευτο έλεγχο [παρακολουθήσεις] κατάφεραν τη χειρότερη επίθεση στο Βέλγιο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Λοιπόν, αυτός είναι ένας υψηλού επιπέδου λειτουργικός πυρήνας”.

Κανονικά ένας πυρήνας εξτρεμιστών, σύμφωνα με τον Σκίνερ, έχει από 6 έως 10 άτομα που συνδέονται μεταξύ τους από το παρελθόν τους.

“Είναι πολύ δύσκολο να “σπάσουν”. Δεν μπορείς να στείλεις πληροφοριοδότη ανάμεσά τους, επειδή γνωρίζονται μεταξύ τους. Κανένας νέος δεν μπορεί να εισέλθει μεταξύ τους”, είπε.

“Εδώ όμως είναι τόσο μεγάλο, δείτε πόσους ανθρώπους είχαν περιφερειακά, υποστηρικτικά, όλοι αυτοί που είναι ύποπτοι. Έχουμε να κάνουμε με 50 άτομα. Αυτός δεν είναι ένας πυρήνας, είναι τρομοκρατική οργάνωση”.

Είναι μια ομάδα γνωστή στις ευρωπαϊκές αστυνομίες. Ο Μοχάμεντ Αμπρινί ήταν γνωστός μικροκακοποιός πολύ πριν ο μικρότερος αδελφός του σκοτωθεί στη Συρία το 2014.

Και τα δύο αδέλφια Αμπντεσλάμ είχαν θέματα με τον νόμο και ο Μπραχίμ είχε κάνει και φυλακή επειδή έκλεβε αστυνομικές ταυτότητες.

Η ξαδέλφη του Αμααούντ, η Χάσνα, που σκοτώθηκε μαζί του στις 18 Νοεμβρίου, ήταν υπό παρακολούθηση της δίωξης ναρκωτικών εκείνη ακριβώς την εποχή.

Ωστόσο, οι σχέσεις της με τον τρομοκράτη καταζητούμενο ξάδελφό της, είχαν διαφύγει από τις γαλλικές Αρχές.

Ο άνδρας που συνελήφθη επειδή είχε νοικιάσει στους τζιχαντιστές το διαμέρισμα στο Σεντ Ντενίς, Τζαγουάντ Μπενταούντ, είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλακή επειδή είχε κατά λάθος σκοτώσει τον καλύτερό του φίλο για ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι Βέλγοι αδελφοί που ανατινάχτηκαν στις 22 Μαρτίου είχαν σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Οσάμα Κραγιέμ ήταν γνωστός εγκληματίας στο Μάλμο, στη Σουηδία, πριν φύγει για να πολεμήσει στη Συρία.

Ο Κραγιέμ ήταν ο τέλειος στόχος για προσηλυτισμό. Δεν είχε δουλειά, δεν είχε μέλλον, δεν είχε χρήματα.

Σχετικά άρθρα