Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλός Πρόεδρος: Η κατάργηση της Σένγκεν θα είναι η απόλυτη καταστροφή

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Το να γίνει έστω και ένα βήμα πίσω από τη συνθήκη Σένγκεν θα ήταν πράξη αυτοκαταστροφική για όλη την Ευρώπη, υποστήριξε σε ομιλία του σε ιταλογερμανική εκδήλωση στο Τορίνο, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα.

Όπως είπε «τα φράγματα που διχάζουν την Ευρώπη είναι έρμα που δημιουργεί βάρη στην πορεία της», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν «αναφέρθηκε με σαφή λόγια σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στο Μπρένερ», μια αποστροφή που αφορούσε στις επικριτικές δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με την πρόθεση της αυστριακής κυβέρνησης να χτίσει φράχτη στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας – Αυστρίας προκειμένου να αποτρέψει προσφυγικές ροές στο συνοριακό πέρασμα Μπρένερ.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, πρόσθεσε:

«Αν η Ευρώπη δεν κάνει βήματα προόδου, με ένα ενιαίο σχέδιο δεν θα είναι αρκετά τείχη και φράχτες για να μας προστατέψουν. Δουλέψαμε εβδομήντα χρόνια για να ρίξουμε τα τείχη που δίχαζαν την Ευρώπη: ας μην αφήσουμε να ξαναγεννηθούν, δημιουργώντας καχυποψίες και εντάσεις εκεί που, αντιθέτως, χρειάζονται συνοχή και εμπιστοσύνη.
Δεν είναι δυνατόν να αφεθούν χωρίς απαντήσεις οι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες οι οποίοι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους πολέμους, καταστροφές, βιαιότητες και χτυπούν σήμερα τις πόρτες της Ευρώπης».

Σχετικά άρθρα