Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί βάζουν χέρι και στο Κυπριακό!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Οι Γερμανοί φαίνεται πως θέλουν να παίξουν ενεργό ρόλο και στο Κυπριακό καθώς προσκάλεσαν τον Τουρκοκύπριο ηγέτη με πρόσκληση μάλιστα του Γερμανού ΥΠΕΞ. Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν διάλογο με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, διότι πιστεύουν ότι η θέση τους είναι στην Ευρώπη.

Ο Ακιντζί μετέβη στο Βερολίνο κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμαιερ. Ο Ακιντζί σε δηλώσεις που προέβη στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση με θέμα το Κυπριακό στο Ίδρυμα Friedrich Ebert, είπε πως η Γερμανία ενδιαφέρεται για το Κυπριακό πιο πολύ από ότι στο παρελθόν και ότι αυτό είναι σημαντικό.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αφού ανέφερε ότι παρά την σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού, παραμένουν σημαντικές δυσκολίες σε θέματα του περιουσιακού και εγκατάστασης (εννοεί τον παράνομο εποικισμό που συνεχίζεται), υπογράμμισε πως θέλουν να ωφεληθούν από τις εμπειρίες της Γερμανίας κυρίως στο θέμα του περιουσιακού, έπειτα από την επανένωση.

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι η κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιότητες και ειδικές συνθήκες, ανέφερε ότι κατά την ενοποίηση της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, το περιουσιακό επιλύθηκε με τρόπο που αποτράπηκε η μετανάστευση μεγάλων ομάδων και ότι και οι ίδιοι επιθυμούν μια τέτοια φόρμουλα.

Σχετικά άρθρα