Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tagesspiegel: Στην «κόψη του ξυραφιού» η κατάσταση στην Ειδομένη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ειδομένη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σκόπια, Συνθήκη Σένγκεν,

Στην «κόψη του ξυραφιού» βρίσκεται πλέον η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως σχολιάζει και η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, υιοθετώντας τις δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, καθώς οι συγκρούσεις προσφύγων και μεταναστών με τις δυνάμεις των Σκοπίων τείνουν να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προειδοποιεί για μία ριζοσπαστικοποίηση μεταναστών και προσφύγων, η οποία θα οδηγήσει σε μαζικές συγκρούσεις σε όλη την χώρα.

Η εφημερίδα αναφέρει πως στα εκτεταμένα επεισόδια στην Ειδομένη πριν 2 ημέρες, τουλάχιστον 300 πρόσφυγες και 23 Σκοπιανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, από την χρήση δακρυγόνων αλλά και πλαστικών σφαιρών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε ευθέως την χρήση βίας από τα Σκόπια, χαρακτηρίζοντας την «ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό, βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας πως «η ΠΓΔΜ δεν έχει θέσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Η εφημερίδα καταλήγει πως θετική εξέλιξη μέσα σε όλα τα παραπάνω, αποτελούν οι αισθητά μειωμένες προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η μερική αποσυμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί να μεταφέρονται σε κέντρο φιλοξενίας.

Σχετικά άρθρα