Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε ακόμα ένα αρχαίο μνημείο στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε ακόμα ένα αρχαίο μνημείο στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρχαιολογία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψαν ακόμα ένα αρχαιολογικό μνημείο στην ιρακινή πόλη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Τοπικοί ακτιβιστές επιβεβαίωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος κατεδάφισε την Πύλη Μασκί που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα π.Χ., την εποχή του Ασσύριου βασιλιά Σενναχειρείμ.

Μιλώντας στο ARA News από τη Μοσούλη ο μιντιακός ακτιβιστής Ζουχέιρ Μουσίλι ανέφερε ότι από τότε που το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014, κατέστρεψε τα περισσότερα αρχαιολογικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια που έχει καταλάβει.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε την αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, κατέστρεψε τους Φτερωτούς Ταύρους, λεηλάτησε και βανδάλισε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, κλέβοντας και πουλώντας στη μαύρη αγορά ότι μπορούσε να διακινηθεί.

Η Πύλη Μασκί ανασκάφτηκε το 1968 και τα επόμενα χρόνια αναστηλώθηκε. Η βάση του μνημείου ήταν αρχαία και το υπόλοιπο αναστηλώθηκε με σύγχρονα υλικά.

Σχετικά άρθρα