Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Αποτυχημένο κράτος η Λιβύη μετά την εξόντωση Καντάφι

Κρεμλίνο: Αποτυχημένο κράτος η Λιβύη μετά την εξόντωση  Καντάφι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρεμλίνο, Λιβύη, Μουαμάρ Καντάφι, Μπάρακ Ομπάμα, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία,

“Αποτυχημένο κράτος» χαρακτήρισε τη Λιβύη ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, σχολιάζοντας την παραδοχή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι η έλλειψη προετοιμασίας για την μετά-Καντάφι εποχή αποτέλεσε το χειρότερο λάθος της θητείας του.

Ο Πέσκοφ εξήγησε πως η ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επέμβασης το 2011, οδήγησε στην αποδόμηση του κράτους.

«Θέλω να αναφερθώ στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, που επανειλημμένως έχει εκφράσει τη θλίψη του σχετικά με τις συνέπειες που γίνονται τώρα αντιληπτές στη Λιβύη, τις συνέπειες των βημάτων που πραγματοποιήθηκαν. Δηλαδή η στρατιωτική επέμβαση και η εξόντωση του Καντάφι. Βλέπουμε τώρα ότι η Λιβύη είναι ένα αποτυχημένο κράτος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Την ίδια ώρα, ο Πέσκοφ πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος λυπάται επειδή η κατάσταση στη χώρα αποτελεί άμεση συνέπεια ενεργειών πολλών χωρών.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως η στήριξη που προσέφερε στη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη υπήρξε «σφάλμα».

Σχετικά άρθρα