Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τους 150 από τους 300 εργάτες που είχε απαγάγει

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τους 150 από τους 300 εργάτες που είχε απαγάγει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν τους μισούς περίπου από τους 300 εργάτες που απήγαγαν την προηγούμενη εβδομάδα από εργοστάσιο τσιμέντου ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν ακτιβιστές την Κυριακή.

Η τελευταία είδηση που υπήρχε ήταν ότι καταβάλλονταν προσπάθειες να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι εργαζόμενοι της κρατικής βιομηχανίας τσιμέντου.

Μιλώντας στο ARA News ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τζαμάλ Ντουμάνι είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε περίπου 150 εργάτες.

Οι 300 εργαζόμενοι είχαν απαχθεί μετά από επίθεση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ντουμαΐρ τη Δευτέρα.

Από την άλλη, το “πρακτορείο ειδήσεων” Amaq της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε ότι “απελευθερώθηκαν περίπου 300 όμηροι, εκτός 20 που ήταν μέλη της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής και 4 Δρούζοι”.

“Όλοι οι κακοποιοί του Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων των Δρούζων, εκτελέστηκαν”, ανέφερε το Amaq.

“Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να συνεισφέρει στην απελευθέρωση των αθώων πολιτών εργατών από την πιο βάρβαρη οργάνωση του κόσμου”, δήλωσε ο Σύρος δημοσιογράφος Αχμάντ Σαλίμ μιλώντας στο ARA News, σημειώνοντας ότι οι απαχθέντες δεν έχουν εμπλακεί σε καμία πολεμική σύγκρουση στη χώρα.

Τον Ιανουάριο το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε περισσότερους από 380 πολίτες, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, των οποίων οι μοίρα παραμένει άγνωστη.

Σχετικά άρθρα