Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε αρχηγός της τζιχαντιστικής Αχράρ Αλ Σαμ στο Χαλέπι

Σκοτώθηκε αρχηγός της τζιχαντιστικής Αχράρ Αλ Σαμ στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Νεκρός έπεσε στο πεδίο της μάχης ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ στο Χαλέπι, Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Αλ Χασμ (Abdullah Mohammed Al Hasm).

Ο Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Αλ Χασμ, Κουβεϊτιανός υπήκοος, ήταν ο αρχηγός της τουρκόφιλης τζιχαντιστικής συμμορίας Αχράρ Αλ Σαμ στο νότιο Χαλέπι και σκοτώθηκε το Σάββατο το βράδυ σε μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Κυριακή το απόγευμα.

Δίπλα στον Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Αλ Χασμ σκοτώθηκαν και πολλοί από τους άνδρες του.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ειδησεογραφικά Μέσα περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές σχετικά με τον θάνατο του τζιχαντιστή οπλαρχηγού.

Επίσης, την Κυριακή τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τρεις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Οι συνοικίες Αλ Τζαζμάρι, Γιουθ Χάουσινγκ και Μπανί Ζεΐντ, που κατέχονται από τους τζιχαντιστές, δέχθηκαν την επίθεση και πολλοί από τους άνδρες της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν, μεταδίδουν τοπικές πηγές, δίχως όμως να δίνουν αριθμό απωλειών.

Νωρίτερα την Κυριακή ο Σύρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός ετοιμάζουν κοινή επιχείρηση, για την απελευθέρωση του κατεχόμενου από τους τζιχαντιστές τομέα του Χαλεπίου.

Ο Γουαέλ Ναντέρ Αλ Χαλκί έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε Ρώσους βουλευτές, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα την Κυριακή, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Σε συνεργασία με τους Ρώσους εταίρους μας, ετοιμάζουμε μία επιχείρηση για να απελευθερώσουμε το Χαλέπι και να μπλοκάρουμε όλες τις παράνομες ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στη συμφωνία για την κατάπαυση πυρός, ή την παραβίασαν», ανέφερε ο Σύρος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το TASS.

Η δήλωση αυτή έχει μεγάλη σημασία διότι όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, τουρκικά στρατεύματα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων, εισέβαλαν στη Συρία και εισήλθαν στο Χαλέπι για να πολεμήσουν στο πλευρό της Αλ Κάιντα.

Όπως φαίνεται σύντομα, πολύ σύντομα, η ρωσική πολεμική Αεροπορία θα αρχίσει να βομβαρδίζει Τούρκους στρατιώτες μέσα στο Χαλέπι.

Το Χαλέπι, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας, είναι διαιρεμένο στα τρία. Το μισό Χαλέπι ελέγχεται από την κυβέρνηση, το άλλο μισό το κρατάνε οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές που φανερά δηλώνουν σύμμαχοι της Τουρκίας, ενώ μια συνοικία της πόλης, τη Σεΐχ Μακσούντ, κατέχουν οι Κούρδοι του YPG.

Σχετικά άρθρα