Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 3 “κατασκόπους” στη Μανμπίτζ

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 3 “κατασκόπους” στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μανμπίτζ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τρεις πολίτες της Μανμπίτζ, στη βόρειοδυτική Συρία, εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος το Σάββατο, ενώ οι τρομοκράτες επέβαλλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη όλη τη νύχτα.

Μιλώντας στο ARA News τηλεφωνικά ο μιντιακός ακτιβιστής Νάσερ Ταλτζμπίνι μέσα από την κατεχόμενη Μανμπίτζ, είπε ότι οι τρεις πολίτες εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος ως κατάσκοποι των δυνάμεων που μάχονται ενάντια στο “χαλιφάτο”.

“Τα τρία θύματα εκτελέστηκαν με απόσπασμα στην κεντρική πλατεία της Μανμπίτζ, στο κέντρο της πόλης, μπροστά σε δεκάδες κατοίκους”, είπε ο Ταλτζμπίνι.

Για μια ακόμη φορά το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία απείλησε να καταδικάσει σε θάνατο οποιονδήποτε παραβιάσει τους κανόνες που έχει θεσπίσει η οργάνωση στις περιοχές που κατέχει.

Τα τελευταία δύο χρόνια το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει εκατοντάδες πολίτες, ακτιβιστές και δημοσιογράφους στη Μανμπίτζ με διάφορες κατηγορίες.

“Το Ισλαμικό Κράτος έβγαλε περιπολίες στους δρόμους της πόλης ενώ επέβαλλε και απαγόρευση κυκλοφορίας που άρχισε από τις 20.00 το βράδυ μέχρι τις 07.00 το πρωί της Κυριακής”, συμπλήρωσε ο Ταλτζμπινί μιλώντας στο ARA News, υπογραμμίζοντας ότι η οργάνωση αλλάζει ανά διαστήματα τους άνδρες που στελεχώνουν τη θρησκευτική αστυνομία.

Η Μανμπίτζ έχει αποκλειστεί από πολλούς δρόμους που οδηγούν σε αυτή τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μετά την προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας που συμμετέχουν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού των Κούρδων της Συρίας (YPG), αραβικές δημοκρατικές οργανώσεις και πολιτοφυλακές των Ασσύριων χριστιανών.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν σκοπό να προχωρήσουν στην απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μανμπίτζ, της οποίας το ελληνικό όνομα είναι Ιεράπολις, ιδρύθηκε ως ασσυριακή πόλη τον 9ο αιώνα π.Χ. Ο πληθυσμός της σήμερα αποτελείται από Κούρδους, Άραβες σουνίτες και Κιρκάσιους.

Σχετικά άρθρα