Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες μεταξύ ισλαμιστών και τζιχαντιστών στο όρος Καλαμούν στη Συρία

Άγριες μάχες μεταξύ ισλαμιστών και τζιχαντιστών στο όρος Καλαμούν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι Σύροι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές ένοπλοι μετά από άγριες μάχες που έδωσαν με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν το Σάββατο να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πολλές περιοχές στο ανατολικό όρος Καλαμούν, στην επαρχία της Δαμασκού.

Δεκάδες είναι οι νεκροί τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος από τις μάχες στο ανατολικό Καλαμούν το Σάββατο.

Μιλώντας στο ARA News από τη Δαμασκό ο τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής Ουντάι Μουσταφά επιβεβαίωσε ότι πολλές ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως η Ουσούντ Αλ Σαρκία, εξαπέλυσαν το Σάββατο μεγάλη επίθεση ενάντια στις θέσεις που κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό Καλαμούν κοντά στη Δαμασκό.

“Οι “αντάρτες” κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό ξανά τα εργοστάσια τσιμέντου Σιν και Μπαντία ύστερα από άγριες μάχες με την τρομοκρατική οργάνωση”, είπε ο Μουσταφά, σημειώνοντας ότι οι ισλαμιστές κατέστρεψαν και ένα τανκ και δύο φορτηγάκια των τζιχαντιστών εξοπλισμένα με οπλοπολυβόλα.

Ως αποτέλεσμα των μαχών το Ισλαμικό Κράτος αποτραβήχτηκε από αυτές τις περιοχές.

“Οι φατρίες της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν και άλλη σημαντική επίθεση σε θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο σταθμό Σάφα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές”, είπε ο Μουσταφά μιλώντας στο ARA News.

“Οι μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό Καλαμούν οδήγησαν στον θάνατο δεκάδων τζιχαντιστών από το ISIS, ενώ άλλοι το έσκασαν προς τη συριακή έρημο στα ανατολικά”, είπε ο Χουσάμ Χαντί, “αντάρτης” ισλαμιστής στο Καλαμούν, μιλώντας στο ARA News.

“Αλλά, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Το Ισλαμικό Κράτος ήθελε να εγκαταστήσει στο όρος Καλαμούν μια βάση για να εξαπολύει από εκεί επιθέσεις στους αντιπάλους του γύρω από τη Δαμασκό αλλά και για να διατηρεί ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας με σουνίτες στον Λίβανο.

Το όρος (οροσειρά) Καλαμούν είναι ουσιαστικά το “σύνορο” μεταξύ Συρίας και Λιβάνου.

Σχετικά άρθρα