Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επόμενος στόχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος η Γερμανία

Επόμενος στόχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος η Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας φαίνεται να συγκλίνουν ότι πιθανότερος επόμενος στόχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι η Γερμανία.

Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερμανίας, BfV, παραδέχθηκε πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «μέχρι αυτή την ώρα δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία»

Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο κυριακάτικο φύλλο γερμανικής εφημερίδας ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς Γκέοργκ Μάασεν , προσθέτοντας πως δεν είναι εν γνώσει κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου δράσης των τρομοκρατών.

Μιλώντας στη «Welt am Soontag» ο επικεφαλής της BfV δηλώνει πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «μέχρι αυτή την ώρα δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία».

Ο ίδιος προσθέτει πως το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

*Στη φωτογραφία, διαδήλωση τζιχαντιστών μελών στο Ισλαμικό Κράτος στη Γερμανία πριν μερικά χρόνια, πριν ακόμα η οργάνωση γίνει διεθνώς “διάσημη” μέσα από τα εγκλήματά της.

Σχετικά άρθρα