Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τη Λέρο εισήλθε στην Ευρώπη ο τζιχαντιστής Οσάμα Κραγιέμ

Από τη Λέρο εισήλθε στην Ευρώπη ο τζιχαντιστής Οσάμα Κραγιέμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λέρος, Οσαμά Κραγιέμ, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές,

Από τη Λέρο φαίνεται πώς εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα στους πρόσφυγες, ο 23χρονος Οσάμα Κραγιέμ, ένας από τους τέσσερις τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ από τις βελγικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, ο Οσάμα Κραγιέμ εμφανίζεται να είχε περάσει από τη Λέρο, τον Σεπτέμβριο του 2015, συνεχίζοντας το ταξίδι του προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, για να λάβει μέρος – κατά πάσα πιθανότητα – στη βομβιστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, τον προηγούμενο μήνα.

Ο Κραγιέμ εντοπίστηκε, μέσω των καμερών ασφαλείας, από τους Βέλγους στο σταθμό του Μετρό που σημειώθηκε η πολύνεκρη έκρηξη.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο Κραγιέμ παρουσίασε στις ελληνικές αρχές πλαστό διαβατήριο, με το όνομα Ναΐμ Αλ Χαμέντ.

Ο ίδιος άνδρας πέρασε από την Αυστρία και τη Γερμανία, πριν καταλήξει στο Βέλγιο, άγνωστο με ποιο τρόπο.

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, DNA του 23χρονου τζιχαντιστή βρέθηκε στο διαμέρισμα από το οποίο αναχώρησαν οι τρεις βομβιστές του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Ο Οσάμα Κραγιέμ έχει σουηδική υπηκοότητα και καταγωγή (ιθαγένεια) από τη Συρία.

Σχετικά άρθρα