Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ζητά $1.000 το κεφάλι για να φύγουν άμαχοι από τη Ράκα

Το Ισλαμικό Κράτος ζητά $1.000 το κεφάλι για να φύγουν άμαχοι από τη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χριστιανοί,

Εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών από τα πολεμικά αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που σφυροκοπούν άγρια τις θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα της Συρίας, δεκάδες οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών χριστιανών, προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη αναζητώντας ασφάλεια σε άλλα εδάφη της Συρίας.

Οι άμαχοι θέλουν να φύγουν από τη Ράκα όχι μόνο εξαιτίας των βομβαρδισμών αλλά και γιατί οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς προς την πόλη, που το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μια συμμαχία στην οποία συμμετέχουν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), αραβικές δημοκρατικές οργανώσεις και Ασσύριοι χριστιανοί.

Το Ισλαμικό Κράτος έβαλε ειδικό φόρο σε όσους επιθυμούν να φύγουν με την άδεια του από τη Ράκα. Ζητά 1.000 δολάρια το κεφάλι.

Μιλώντας στο ARA News μέσα από τη Ράκα ο μιντιακός ακτιβιστής Σαλίμ Ρακάουι, επεσήμανε ότι κυρίως χριστιανοί κάτοικοι της πόλης πλήρωσαν το ποσό αυτό για να φύγουν προς ασφαλείς περιοχές.

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν μερικές ημέρες, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχαν απαγορεύσει σε δεκάδες χριστιανικές οικογένειες να εγκαταλείψουν τη Ράκα.

Μιντιακοί ακτιβιστές από τη Ράκα είχαν δώσει την πληροφορία ότι οι τζιχαντιστές ήθελαν να βάλουν μπροστά τους χριστιανούς ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα είχε εξολοθρευτεί νωρίτερα εάν δεν χρησιμοποιούσε τους αμάχους ως ασπίδες.

Παρά τους “προνομιούχους” που έχουν να πληρώσουν τα 1.000 δολάρια και να φύγουν από τη Ράκα, η πλειονότητα των κατοίκων αδυνατεί να συγκεντρώσει αυτό το ποσό.

Το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εδώ και κάποιο καιρό έχει πάψει να πληρώνει σε πολλούς τζιχαντιστές τους μισθούς τους.

Σχετικά άρθρα