Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαριούπολη: Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στην πόλη των 150.000 Ελλήνων

Μαριούπολη: Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στην πόλη των 150.000 Ελλήνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο εφιάτης του πολέμου έφτασε στην πόλη των Ελλήνων της Ουκρανίας, την Μαριούπολη.

Ρώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το κυβερνείο της πόλης και έχουν οχυρώσει το κτίριο και την κεντρική πλατεία στο πρότυπο των άλλων πόλεων όπου έχουν ξεσηκωθεί οι Ρώσοι: το Ντονέτσκ, το Λουγκάντσκ, το Κραματόρτσκ και το Σλοβιάντσκ.

Απο το πρωί είναι σε εξέλιξη πολεμικές συγκρούσεις στο Σλοβιάντσκ όπυο έχουμε και τους πρώτους νεκρούς.

Η Ουκρανία δίνει επίσημα έναν νεκρό και πέντε τραυματίες όμως υπάρχουν αναφορές για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών και από τις δύο πλευρές.

Όπως όλοι εκτιμούν οι πολεμικές συγκρούσεις στο Σλοβιάτσκ είναι η αρχή ενός γενικευμένου πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μαριούπολη είναι ίσως στο στρατηγικότερο κομμάτι του χάρτη είναι στο σημείο που περνά ο νότιος παραθαλάσσιος διάδρομος που ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία. Για αυτό όλοι θεωρούν ότι θα βρεθεί πολύ σύντομα στο επίκεντρο των πολεμικών συγκρούσεων.

Ελληνες Ομογενείς

Η Μαριούπολη είναι πόλη της Ουκρανίας με πληθυσμό 500.000 κατοίκους και λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, δίπλα στην Μαύρη Θάλασσα. Εκεί ζουν σήμερα 150.000 Έλληνες.

Στην περιφέρεια της Μαριούπολης υπάρχουν 29 χωριά Ελλήνων, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Ρουμαίοι και μιλούν την “ρουμέϊκου γλώσσα”, η οποία είναι φυσικά ελληνική.

Σχετικά άρθρα