Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί και Blackwater πολιορκούν τη ρωσόφωνη πόλη του Σλοβιάντσκ

Οι Ουκρανοί και Blackwater πολιορκούν τη ρωσόφωνη πόλη του Σλοβιάντσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρσεν Αβάκοφ, Βίντεο, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία, Σλοβιάντσκ,

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την πόλη του Σλοβιάντσκ στην ανατολική Ουκρανία, που μεταδίδει το Russia Today, έχουν ήδη γίνει ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων και ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Έτσι είναι τα πράγματα το πρωί της Κυριακής μετά την ανακοίνωση νωρίτερα του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Άρσεν Αβάκοφ, ότι «μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση άρχισε στο Σλοβιάντσκ. Διευθύνεται από το αντιτρομοκρατικό κέντρο της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας. Συμμετέχουν δυνάμεις από όλες τις μονάδες ασφαλείας της χώρας. Ας είναι ο Θεός μαζί μας».

Ουκρανικά ελικόπτερα πετάνε πάνω από την πόλη, που βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ. Επίσης, τεθωρακισμένα οχήματα έχουν εντοπιστεί στα περίχωρα.

Κάτοικοι αναφέρουν ότι πολλά ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού προσγειώθηκαν σε ένα παλιό αεροδρόμιο πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και άφησαν στρατεύματα που φόραγαν μαύρες στολές, προφανώς μισθοφόροι της Blackwater.

black-water

Οι πυροβολισμοί που αναφέρθηκαν έπεσαν σε ένα σημείο ελέγχου των διαδηλωτών, που στήθηκε το Σάββατο, έξω από το Σλοβιάντσκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Russia Today, το οποίο επικαλείται αναρτήσεις του Άρσεν Αβάκοφ στο facebook, ένας ένστολος από το Κίεβο σκοτώθηκε κι άλλοι πέντε έχουν τραυματιστεί. Ο ένστολος που σκοτώθηκε υπηρετούσε στην Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).

Ο Αβάκοβ επίσης είπε ότι ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες και διαδηλωτές είχαν επίσης απώλειες, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Κατηγόρησε τους ρωσόφωνους εξεγερμένους ότι χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Τουλάχιστον ένα από τα σημεία ελέγχου των ρωσόφωνων καταστράφηκε ολοσχερώς από τα στρατεύματα του Κιέβου. Ωστόσο, οι υπερασπιστές του Σλοβιάντσκ έστησαν νέο οδόφραγμα σε μία γέφυρα, όπως μεταδίδει το RIA Novosti. Επίσης, έχουν βάλει φωτιά σε οδοφράγματα από λάστιχα αυτοκινήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και μισθοφόρους της Blackwater, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και ακροδεξιοί ναζί του Δεξιού Τομέα.

Οι δυνάμεις του Κιέβου δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο κέντρο της πόλης. Οι πολιτοφύλακες κρατάνε το αστυνομικό τμήμα, το οποίο ήταν το πρώτο κτίριο που κατέλαβαν το Σάββατο και προετοιμάζονται για πολιορκία. Γύρω από το κτίριο της Αστυνομίας έχουν σηκωθεί οδοφράγματα.

map

Σχετικά άρθρα