Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το εργοστάσιο που έφτιαχνε ρουκέτες για το ISIS

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν το εργοστάσιο που έφτιαχνε ρουκέτες για το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισε και κατέστρεψε το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής ρουκετών που διέθετε το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Γκαγιάρα στα νότια της Μοσούλης.

Το καταστροφικό αεροπορικό χτύπημα έγινε την Πέμπτη 7 Απριλίου, σύμφωνα με μια πηγή μέσα από την επαρχία της Νινευή που μίλησε στο κουρδικό σάιτ BasNews.

“Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε όλη την περιοχή την ώρα που το εργοστάσιο ανατινασσόταν από το χτύπημα των μαχητικών”, είπε η πηγή μιλώντας ανώνυμα στο BasNews.

Από το χτύπημα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, σκοτώθηκαν και 34 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο ιρακινός στρατός μαζί με τις κουρδικές δυνάμεις του βόρειου Ιράκ, τους Πεσμεργκά, έχει ξεκινήσει την προέλασή του προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη από τα νότια της επαρχίας της Νινευή.

Ο Διεθνής Συνασπισμός, για να διευκολύνει την προέλαση των ιρακινών στρατευμάτων, διεξάγει στρατηγικής σημασίας αεροπορικές επιδρομές για να γονατίσει την αντίσταση των τζιχαντιστών.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Σχετικά άρθρα