Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αφού κατέλαβε χωριό κρέμασε ανάποδα τους νεκρούς εχθρούς του (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος αφού κατέλαβε χωριό κρέμασε ανάποδα τους νεκρούς εχθρούς του (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μετά από άγριες μάχες με ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν την Τετάρτη να καταλάβουν το στρατηγικής σημασίας χωριό Αντγουάν στην επαρχία της Νταράα, στη νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Μιλώντας στο ARA News από τη Νταράα, ο τοπικός ακτιβιστής Γαλίμπ Αλί δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο “εκπροσωπείται” στην επαρχία της Νταράα από την Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ και από το Ισλαμικό Κίνημα της Μουθάνα, δύο οργανώσεις που έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, κατάφερε την Τετάρτη να θέσει υπό τον έλεγχό του το Αντγουάν.

isis_commander Ο οπλαρχηγός της Ταξιαρχίας (ή Λεγεώνας) των Μαρτύρων του Γιαρμούκ, που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπό Ταχρίρ (Abo Tahrir) λέγεται ότι τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη για την κατάληψη του Αντγουάν.

“Οι μάχες ξέσπασαν νωρίς την Τετάρτη όταν οι τζιχαντιστές εισήλθαν από τα δυτικά στο χωριό και κράτησαν για πολλές ώρες”, μετέδωσε ο Αλί.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν αρχικά σε ένα σημείο ελέγχου, μπλόκο, των ισλαμιστών στη δυτική είσοδο του Αντγουάν και κατάφεραν να σκοτώσουν κάποιους από τους ισλαμιστές φρουρούς και να συλλάβουν τους υπόλοιπους.

Στη συνέχεια, αφού το Ισλαμικό Κράτος είχε θέσει υπό τον έλεγχό του το μπλόκο, δεκάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης επιτέθηκαν φτάνοντας μέχρι και το κέντρο του χωριού.

“19 ισλαμιστές σκοτώθηκαν και τέσσερις αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος”, είπε ο Αλί, προσθέτοντας ότι οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν ανθρώπους που έπιασαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, ως προειδοποίηση και στα γύρω χωριά ότι εάν αντισταθούν τους περιμένει η ίδια μοίρα.

Επίσης οι τζιχαντιστές κρέμασαν τα πτώματα των νεκρών ισλαμιστών γύρω από την κεντρική πλατεία”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι μέσα από το χωριό. Τζιχαντιστές στέκονται μπροστά στα πτώματα των αντιπάλων τους που τα έχουν κρεμάσει ανάποδα:

isis_daraa

syria_map

Σχετικά άρθρα