Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η προσφυγική κρίση θα κρατήσει δεκαετίες εκτιμούν οι Βρυξέλλες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για El Pais, Βρετανία, Βρυξέλλες, Γεωπολιτική, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ισλαμιστές, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μετανάστες, Οικονομική Κρίση, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Τζιχαντιστές,

Η προσφυγική κρίση είναι ένα από τα καθοριστικά ζητήματα για τις επόμενες δεκαετίες σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι Βρυξέλλες ψάχνουν να βρουν νέο τρόπο ως εκ τούτου προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν το άσυλο αναφέρει η El Pais.

Στις Βρυξέλλες είναι κοινό μυστικό ότι η προσφυγική κρίση δεν αφορά μόνο τον πόλεμο στη Συρία αλλά την “επιστροφή των τύψεων των Ευρωπαίων υπό μορφή μεταναστών” για τα όσα έκαναν τους προηγούμενους αιώνες στην Αφρική και στην Ασία, βάσει (της κλοπής του φυσικού πλούτου) των οποίων δημιουργήθηκε ο δυτικός τρόπος ζωής, και αυτόν χτυπούν οι τζιχαντιστές, αναφέρει η El Pais.

“Θυμάστε τις πορτοκαλί στολές στο Γκουαντανάμο και τους ομήρους των τζιχαντιστών στη Συρία; Το μήνυμα είναι σαφές” γράφει η εφημερίδα.

den-apodeiknuetai-oti-o-gios-mou-einai-o-ektelestis.w_hr guantanamo-1

Συνεπώς το θέμα δεν περιορίζεται στην Ελλάδα και την Τουρκία καθώς για την Ιταλία τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά από τη Λιβύη, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα. Στην ουσία μιλάμε για μια μακροχρόνια σύγκρουση πολιτισμών με απρόβλεπτες συνέπειες λόγω του προσφυγικού και της οικονομικής κρίσης που το προκάλεσε πυροδοτώντας και τη γεωπολιτική αντιπαράθεση, αναφέρει το άρθρο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρώτη φάση θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με την τροποποίηση της συνθήκης του Δουβλίνου και την αναλογική διανομή των προσφύγων με τον πληθυσμό της κάθε χώρας – μέλους της ΕΕ. Όμως αυτό που συμβαίνει στη Μεσόγειο δεν μπορεί να περιμένει και το δημοψήφισμα στη Βρετανία πλησιάζει απειλητικά, καταλήγει η El Pais.

Σχετικά άρθρα