Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφγανός βίασε 15χρονη σε σπίτι φιλοξενίας ανηλίκων στη Σουηδία

Αφγανός βίασε 15χρονη σε σπίτι φιλοξενίας ανηλίκων στη Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Βιασμός, Κακοποίηση Ανηλίκου, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Σουηδία,

Ένας μετανάστης που είχε ισχυριστεί ότι ήταν ανήλικος, αλλά τελικά δεν ήταν, βίασε ένα 15χρονο κορίτσι μόλις μια ημέρα μετά την άφιξή του στη Σουηδία.

Ο Αφγανός μετανάστης που έφτασε στη Σουηδία τον Δεκέμβριο του 2015 καταδικάστηκε πριν μερικές ημέρες για τον βιασμό ενός 15χρονου κοριτσιού.

Κατέθεσε την αίτησή του για άσυλο στις 14 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας ότι ήταν ασυνόδευτος ανήλικος, και την επόμενη ημέρα συνελήφθη από τη σουηδική Αστυνομία κατηγορούμενος ότι είχε βιάσει ένα 15χρονο κορίτσι στο σπίτι φιλοξενίας που είχε σταλεί, σύμφωνα με τη σουηδική Friatider.

Ο άνδρας, που υποκρινόταν τον ανήλικο, στάλθηκε στο συγκεκριμένο σπίτι που φιλοξενεί ανηλίκους που παρουσιάζουν κάποια διανοητική υστέρηση ή διαταραχή και χρειάζονται ειδική φροντίδα.

Το προσωπικό άφησε τους δύο, τον μετανάστη και τη 15χρονη, να παρακολουθήσουν το σουηδικό “X Factor”, βέβαιοι ότι είχαν να κάνουν με δύο παιδιά.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, επιστρέφοντας στο δωμάτιο, βρήκαν τον μετανάστη να βιάζει τη 15χρονη, η οποία έκλαιγε και ούρλιαζε.

Η 15χρονη είχε από πριν πει στους εργαζόμενους ότι δεν αισθανόταν άνετα με τον νεοφερμένο Αφγανό, ότι την κοίταζε και την περιτριγύριζε περίεργα, ωστόσο τη θεώρησαν υπερβολική μέχρι που συνέβη το κακό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετανάστης δηλώνει ανήλικος για να τύχει προνομιακής μεταχείρισης.

Οι σουηδικές Αρχές και σωστά πράττοντας, έχουν ως προτεραιότητά τους να φροντίσουν τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες ή πρόσφυγες, θεωρώντας ορθά ότι τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο.

Για αυτό και τους προσφέρουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας ενώ οι διαδικασίες έγκρισης του ασύλου είναι ταχύτατες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ωστόσο, πολλοί μετανάστες, που γνωρίζουν τη νομοθεσία, εάν μικροδείχνουν υποκρίνονται τους ανήλικους και πολλές φορές οι Αρχές της χώρας εξαπατώνται.

Το θύμα του βιασμού, η 15χρονη, που υπέφερε από ψυχολογικό τραύμα πριν την επίθεση και για αυτό φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο χώρο, τώρα η ψυχική υγεία της έχει επιδεινωθεί.

Δεν θέλει να την ακουμπούν άλλοι άνθρωποι ενώ διέκοψε από το σχολείο που πήγαινε γιατί φοβάται.

Το σουηδικό δικαστήριο έκρινε ότι ο Αφγανός βιαστής πρέπει να λάβει ψυχοθεραπεία (!) και μόλις γίνει καλύτερα να απελαθεί στο Αφγανιστάν.

Σχετικά άρθρα