Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο Σαουδάραβες θανατοποινίτες αποκεφαλίστηκαν με ξίφος

Δύο Σαουδάραβες θανατοποινίτες αποκεφαλίστηκαν με ξίφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκεφαλισμός, Θανατική Ποινή, Σαουδική Αραβία,

Δύο Σαουδάραβες οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για δύο υποθέσεις φόνων αποκεφαλίστηκαν με ξίφος κοντά στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ, αυξάνοντας σε 84 τον αριθμό των εκτελέσεων στη χώρα από την αρχή της χρονιάς.

Ο πρώτος, ο Μπάντα αλ Ντουσάρι, είχε ομολογήσει την ενοχή του στην κατηγορία του φόνου ενός συμπατριώτη του, τον οποίο είχε συνθλίψει κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του εξαιτίας μιας διαφοράς τους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Ο δεύτερος, ο Μανσούρ αλ Αζούρι, εκτελέστηκε μετά την ομολογία του πως μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άλλο Σαουδάραβα εξαιτίας μιας διαφοράς που είχαν, σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών την οποία μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι δύο αποκεφαλισμοί αυξάνουν σε 84 τον αριθμό των εκτελέσεων στη Σαουδική Αραβία από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των σαουδαραβικών κυβερνητικών ανακοινώσεων.
Την 2η Ιανουαρίου, μέσα σε μόλις μία ημέρα, είχαν εκτελεστεί 47 άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για «τρομοκρατία» στο βασίλειο, ανάμεσά τους και ο σιίτης πνευματικός ηγέτης και αντιφρονών Νιμρ αλ Νιμρ, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε διπλωματική κρίση με το Ιράν.

Το 2015 εκτελέστηκαν 153 άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο για μια 20ετία στο υπερσυντηρητικό βασίλειο, όπου εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.
Οι αρχές επικαλούνται την αποτρεπτική της ισχύ για να δικαιολογήσουν την επιβολή της ποινής του θανάτου σε υποθέσεις τρομοκρατίας, φόνων, βιασμών, ένοπλων ληστειών και εμπορίας ναρκωτικών. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν συχνά τις εκτελέσεις στις οποίες προχωρούν οι σαουδαραβικές αρχές.

Σχετικά άρθρα