Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί ξεφεύγουν από το Ισλαμικό Κράτος και ζητάνε άσυλο στο Κουρδιστάν

Ιρακινοί ξεφεύγουν από το Ισλαμικό Κράτος και ζητάνε άσυλο στο Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές,

Πολλοί Ιρακινοί, κάτοικοι περιοχών γύρω από τη Χαουίτζα του Ιράκ, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και βρίσκεται στα νότια της επαρχίας του Κιρκούκ, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέφυγαν πρόσφυγες στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο λόγος που οι κάτοικοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της προσφυγιάς είναι, σύμφωνα με τον αξιωματικό των Πεσμεργκά Μικαΐλ Ομέρ, οι βαρβαρότητες στις οποίες επιδίδεται το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή κάνοντας πλέον τη ζωή αβάσταχτη υπό τον ζυγό του.

Οι Κούρδοι πριν δεχτούν τους πρόσφυγες στα εδάφη τους έλεγξαν πρώτα τις ταυτότητές τους για να εξακριβώσουν ότι όντως είναι κάτοικοι της περιοχής και όχι κατάσκοποι.

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει συχνά κατασκόπους στα κουρδικά εδάφη του Ιράκ που παριστάνουν τους πρόσφυγες ή τους φυγάδες.

Ένας ακόμα λόγος που αναμένεται να αυξηθούν οι πρόσφυγες από τις ιρακινές περιοχές που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος, είναι η έναρξη από την πλευρά του ιρακινού στρατού της επιχείρισης απελευθέρωσης της Μοσούλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Οι ιρακινές δυνάμεις, μαζί με κουρδικές των Πεσμεργκά, προωθούνται σταθερά προς τη Μοσούλη δίνοντας σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που φοβούνται για τις ζωές τους, με την πρώτη ευκαιρία καταφεύγουν στο ιρακινό Κουρδιστάν ζητώντας άσυλο.

Σχετικά άρθρα