Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Panama Papers: Αντίγραφα ζήτησε η Βρετανία, “ψάχνεται” η Αυστρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Panama Papers - Όλες οι Αποκαλύψεις, Αυστρία, Βρετανία, Ντέιβιντ Κάμερον, Ολλανδία,

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε ένα αντίγραφο των δεδομένων από τα Panama papers που έχουν διαρρεύσει σχετικά με πελάτες μιας δικηγορικής εταιρείας με έδρα τον Παναμά ώστε να μπορέσει να εξετάσει τις πληροφορίες και να αναλάβει δράση σχετικά με οποιαδήποτε ενδεχόμενη υπόθεση φοροδιαφυγής.

Η διαρροή, χάρη στην οποία έχουν αποκαλυφθεί οι λεπτομέρειες για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της νομικής εταιρείας Mossack Fonseca, θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει καταφερθεί εναντίον της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Ο εκλιπών πατέρας του, ο Ίαν Κάμερον, αναφέρεται στα περισσότερα από 11,5 εκατ. έγγραφα που προέρχονται από τους φακέλλους, μαζί με μερικά μέλη του Συντηρητικού Κόμματός του στην άνω βουλή του κοινοβουλίου, πρώην βουλευτές των Συντηρητικών και δωρητές του κόμματος, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το γραφείο του Κάμερον αρνήθηκε να σχολιάσει. Έρευνα για δύο εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα ξεκίνησαν την ίδια ώρα οι αυστριακές φορολογικές αρχές, στον απόηχο των αποκαλύψεων των Panama Papers.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τράπεζες Raiffeisen Bank International και Hypo Landesbank Vorarlberg , οι οποίες φέρεται να εμπλέκονται στο παγκόσμιο κύκλωμα των off shore εταιρειών.

Οι αυστριακές αρχές μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Έρευνα δεσμεύεται να ξεκινήσει και το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας, το οποίο σε ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει ότι «θα εξετάσει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα».

Από την πλευρά της, η Νορβηγία ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για την τράπεζα DNB, η οποία μέσω off shore εταιρειών στις Σεϋχέλλες, βοηθούσε πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται και η Nordea Bank, στη Σουηδία.

 

Σχετικά άρθρα