Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά υποψιάζονται ότι Ιρακινοί τους “καρφώνουν” στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Πεσμεργκά υποψιάζονται ότι Ιρακινοί τους “καρφώνουν” στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά καταγγέλλουν ότι μέλη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων διοχέτευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν τους Πεσμεργκά σε τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ανώτατος αξιωματικός των Πεσμεργκά κατήγγειλε την Κυριακή ότι οι πρόσφατες επιθέσεις των τζιχαντιστών ενάντια σε συγκεκριμένες θέσεις των Κούρδων στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή του Ιράκ, φαίνεται ότι έγιναν μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στους τζιχαντιστές.

“Είμαστε βέβαιοι ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πληροφοριοδότες μεταξύ των Ιρακινών”, δήλωσε ο Σιργουάν Μπαρζανί, διοικητής των κουρδικών δυνάμεων στο μέτωπο του Μαχμούρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Κυριακή.

“Δεν έχουμε ντοκουμέντα για να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς μας, αλλά οι γνώσεις που είχαν οι τρομοκράτες σχετικά με τις θέσεις και τις κινήσεις των κουρδικών δυνάμεων υποδεικνύουν ότι εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τους Πεσμεργκά διοχετεύτηκαν στους τρομοκράτες”.

Ο Μπαρζανί σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια συναντήσεων με την ιρακινή στρατιωτική ηγεσία, εξοπλισμός παρακολούθησης των Πεσμεργκά “έπιασε” ήχους που μετέφεραν πληροφορίες στο Ισλαμικό Κράτος για τις κινήσεις των Κούρδων.

Τον προηγούμενο μήνα το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε πολλές βομβιστικές επιθέσεις σε αρχηγεία των Κούρδων Πεσμεργκά κοντά στο Μαχμούρ και αρκετοί Κούρδοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Υποστηριζόμενοι από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, οι Κούρδοι Πεσμεργκά μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ εδώ και δύο χρόνια.

Σχετικά άρθρα