Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί εξαέρωσαν στελεχάρα της Αλ Κάιντα στη Συρία

Οι Αμερικανοί εξαέρωσαν στελεχάρα της Αλ Κάιντα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, επιβεβαίωσε την Κυριακή τον θάνατο ενός υψηλά ιστάμενου τρομοκράτη στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, του Ραντουάν Ναμούς (Radwan Nammous), ή αλλιώς Αμπού Φιράς Αλ Σούρι (Abu Firas al Suri).

Ο Αμπού Φιράς Αλ Σούρι, επίσημος εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα στη Συρία, σκοτώθηκε από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά, από την κήρυξη της εκεχειρίας στη Συρία, στις 27 Φεβρουαρίου, που ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ χτύπησε στόχο της Αλ Κάιντα στη Συρία, γράφει το ARA News.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του TRIBUNE, είναι η πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο που οι δυτικοί χτυπάνε την Αλ Κάιντα στη Συρία και όχι μόνο από τις 27 Φεβρουαρίου 2016.

Για κάποιο λόγο η Αλ Κάιντα, ως Μέτωπο Αλ Νούσρα, βρισκόταν για μακρύ διάστημα στο απυρόβλητο και μόνο όταν ενεπλάκη η Ρωσία στον πόλεμο της Συρίας η Αλ Κάιντα έγινε ξανά στόχος.

Οι Αμερικανοί όταν πρωτοενεπλάκησαν στον πόλεμο στη Συρία βομβάρδιζαν τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και την Αλ Κάιντα.

Στη συνέχεια κάτι συνέβη με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία (που εξοπλίζουν και εφοδιάζουν το Μέτωπο Αλ Νούσρα) και οι δυτικοί έπαψαν να χτυπάνε την Αλ Κάιντα.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή η Αλ Κάιντα στη Συρία, μπήκε ξανά στο κάδρο των τρομοκρατικών οργανώσεων μετά την εμπλοκή της Ρωσίας και με την επιμονή της Ρωσίας, διότι κάποιοι κύκλοι, που έχουν περίεργα “πάρε δώσε” με το τουρκικό καθεστώς και με τα δισεκατομμύρια της σαουδαραβικής αυλής, ήθελαν σε ό,τι αφορά την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα να γίνονται τα “στραβά μάτια”.

Μιλώντας στο ARA News από την Ιντλίμπ το μέλος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, Αμπού Σαΐντ Αλ Χολάντι, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αλ Σούρι.

Μάλιστα ο αρχιτρομοκράτης δεν σκοτώθηκε μόνος του, μαζί του ήταν ακόμα 10 τζιχαντιστές που χτυπήθηκαν και εξαερώθηκαν.

Το αμερικανικό χτύπημα, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, πέτυχε τους Αλκαϊντιανούς στην Καφρ Τζαλίς, στην επαρχία της Ιντλίμπ, την Κυριακή.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πώς σκοτώθηκαν. “Δεν ήταν ντρον [μη επανδρωμένο αεροσκάφος]. Το χτύπημα μάλλον πραγματοποιήθηκε από μαχητικό ή από πύραυλο κρουζ, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο”, είπε ο τρομοκράτης Αλ Χολάντι που μίλησε στο ARA News.

“Οι ΗΠΑ επικεντρώνουν τα χτυπήματά τους στους οπλαρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά από ό,τι φαίνεται ήρθε και η ώρα των αρχηγών της Αλ Νούσρα”, συμπέρανε ο Αλ Χολάντι.

“Ο Αμπού Φιράς [Αλ Σούρι] ήταν για πολύ καιρό στέλεχος της Αλ Κάιντα στη Συρία, οπότε ήταν φυσικός στόχος για τις ΗΠΑ”, είπε ο Χασάν Χασάν, από το Ινστιτούτο Ταχρίρ για την Πολιτική στη Μέση Ανατολή, μιλώντας στο ARA News.

“Σε αντίθεση με τα άλλα στελέχη της Αλ Νούσρα, ο Αλ Σούρι εμφανιζόταν δημοσίως και κυκλοφορούσε τριγύρω, ιδιαίτερα όταν ξέσπασαν μάχες μεταξύ του ISIS και άλλων τζιχαντιστών στη Συρία. Προφανώς ήταν ένας εύκολος στόχος να εντοπιστεί. Εξάλλου οι άλλοι αρχηγοί της Αλ Νούσρα δεν είναι γνωστοί στους ντόπιους. Βεβαίως υπάρχει και η πιθανότητα να μην ήταν απαραίτητα ο ίδιος στόχος”, είπε ο Χασάν.

Σχετικά άρθρα