Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μερική επαναλειτουργία του αεροδρομίου Βρυξελλών – Πτήση και προς Αθήνα

Μερική επαναλειτουργία του αεροδρομίου Βρυξελλών – Πτήση και προς Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Βρυξέλλες, Τρομοκρατία,

Με 3 πτήσεις, μεταξύ αυτών και προς την Αθήνα, ξεκίνησε σήμερα Κυριακή να λειτουργεί, αλλά εξαιρετικά περιορισμένα, το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και γίνονται πριν την είσοδο στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας που παρέμεινε κλειστό εξ αιτίας των μεγάλων καταστροφών που υπέστη από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την Κυριακή έχουν προγραμματίσει 3 πρώτες πτήσεις με αεροσκάφη των Βελγικών Αερογραμμών προς Φάρο, Τορίνο και Αθήνα.

Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και έξω από το αεροδρόμιο και κανείς δεν μπαίνει ανεμπόδιστα στις αίθουσες του αεροδρομίου, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Πριν από τις εισόδους θα περνούν ενδελεχείς έλεγχους όλες οι αποσκευές του κάθε επιβάτη, ο οποίος θα πρέπει να δείχνει διαβατήριο και εισιτήριο. Η όλη διαδικασία γίνεται αρχικά σε πρόχειρες σκηνές που θα στηθούν πριν την είσοδο προς την κεντρική αίθουσα του αεροδρομίου.

«Στην αρχή θα υπάρχουν 4 ουρές, αργότερα 8 για να γίνονται λεπτομερείς έλεγχοι όλων των αποσκευών με μεταλλικούς ανιχνευτές» ανέφερε ο διευθυντής του αεροδρομίου Αρνό Φάιστ.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με τα νέα μέτρα ασφαλείας δεν θα μειωθεί ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων, απλά θα μεταφερθεί προς τα έξω. Ως προς αυτό, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι αφενός στα αυτοκίνητα περιμετρικά του αεροδρομίου, αφετέρου κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να προσεγγίζει και να σταθμεύει στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες θα χρειαστούν χρόνο για να συνηθίσουν τα νέα μέτρα.

Σαφές είναι ότι στην αρχή η λειτουργία του Ζάβεντεμ θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, 800 επιβάτες αντί 4000 θα διακινούνται την ώρα.

Σχετικά άρθρα