Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αεροσυνοδοί Air France: «Δεν θα φοράμε μαντίλα στην Τεχεράνη»

Αεροσυνοδοί Air France: «Δεν θα φοράμε μαντίλα στην Τεχεράνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Air France - Αεροπορική Εταιρεία, Αεροσυνοδοί, Ιράν, Μαντίλα, Τεχεράνη,

Γυναίκες αεροσυνοδοί της Air France αρνούνται να βάζουν μαντίλα όταν θα προσγειώνονται στην Τεχεράνη από τις 17 Απριλίου, όταν και θα επαναληφθούν οι πτήσεις της εταιρείας που θα συνδέουν το Παρίσι με την ιρανική πρωτεύουσα για πρώτη φορά από το 2008, όταν και είχαν διακοπεί λόγω των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση της Air France εξέδωσε εσωτερική οδηγία ζητώντας από το ιπτάμενο προσωπικό «να φορά παντελόνι κατά τη διάρκεια της πτήσης, φαρδύ σακάκι και φουλάρι που θα καλύπτει τα μαλλιά κατά την έξοδο από το αεροσκάφος.

«Καθημερινά λαμβάνουμε τηλεφωνήματα από ανήσυχες αεροσυνοδούς, που μας λένε ότι δεν θέλουν να φορούν το φουλάρι», είπε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι το συνδικάτο ζήτησε από τη διεύθυνση της Air France να χρησιμοποιήσει αεροσυνοδούς σε εθελοντική βάση, ώστε «να μην θιγεί η ελευθερία συνειδήσεως» ορισμένων αεροσυνοδών.

«Ωστόσο, η διεύθυνση είναι αμετακίνητη, ενώ απευθύνουμε ειδοποιήσεις εδώ και μήνες. Μιλούν για κυρώσεις κατά εκείνων που θα αρνηθούν», είπε.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Air France απάντησε ότι τα πληρώματα «είναι υποχρεωμένα, όπως όλοι οι ξένοι επισκέπτες, να σέβονται τους νόμους των χωρών στις οποίες βρίσκονται».

«Ο ιρανικός νόμος επιβάλλει σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην ιρανική επικράτεια να φορούν μαντίλα που καλύπτει τα μαλλιά, στους δημόσιους χώρους.

Η υποχρέωση αυτή, η οποία δεν εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της πτήσης, γίνεται σεβαστή από όλες τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς την Δημοκρατία του Ιράν», τονίζει η διεύθυνση της Air France προσθέτοντας ότι το μέτρο δεν είναι καινούριο και ότι έχει εφαρμοσθεί στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και παλαιότερα στις πτήσεις προς την Τεχεράνη.

Σχετικά άρθρα