Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Γαλλία το νέο κίνημα αγανακτισμένων – Οι νέοι κατά του εργασιακού μεσαίωνα

Στη Γαλλία το νέο κίνημα αγανακτισμένων – Οι νέοι κατά του εργασιακού μεσαίωνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγανακτισμένοι, Ανεργία, Γαλλία, Εργασία, Παρίσι,

Στη Γαλλία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά των αλλαγών στο εργασιακό, που προωθεί η κυβέρνηση. Εκατοντάδες νέοι αποφάσισαν να συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο του Παρισιού, δημιουργώντας έτσι ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων αυτή τη φορά κατά του εργασιακού μεσαίωνα, που κάποιοι έχουν αρχίσει να επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Όρθιοι τη νύχτα» είναι το σύνθημα εκατοντάδων νέων, οι οποίοι μετά τη μαζική διαδήλωση της Πέμπτης, αποφάσισαν να περνούν άγρυπνοι κάθε νύχτα στην «Πλατεία Δημοκρατίας» στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, συζητώντας και αποφασίζοντας για τη συνέχιση της δράσης τους κατά της εργατικής μεταρρύθμισης που προτείνει η κυβέρνηση.

Το Σάββατο το πρωί, περίπου 100 νέοι που θεωρούνται ένας μικρός πυρήνας «αγανακτισμένων», εκδιώχθηκαν από αστυνομικούς προς τις εισόδους του μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας. Το ραντεβού όμως έχει εκ νέου δοθεί για το βράδυ του Σαββάτου, ενώ νέες διαδηλώσεις αναμένονται την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου και το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου.

Η κόντρα με την γαλλική κυβέρνηση έχει για τα καλά ξεκινήσει με την υποστήριξη των νέων και από συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αίτημά τους να αποσυρθεί ο νόμος για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα που καθιστά ευκολότερες της απολύσεις, με απώτερο στόχο την αύξηση των προσλήψεων και κατά συνέπεια την καταπολέμηση της ανεργίας.

Μια ακόμα άσχημη στιγμή στην θητεία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής του την καταπολέμηση της ανεργίας και κυρίως της νεανικής ανεργίας. Δυστυχώς για τον πρόεδρο Ολάντ, δεν τον απορρίπτουν πλέον μόνο οι νέοι που αντικρίζουν με τρόμο το εργασιακό τους μέλλον. Σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις μόλις το 14% των Γάλλων εκφράζουν κάποια μικρή εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και την πολιτική του.

Σχετικά άρθρα