Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουκρανία δεν πληρώνει το ρωσικό φυσικό αέριο

Η Ουκρανία δεν πληρώνει το ρωσικό φυσικό αέριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Ουκρανία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz ανέστειλε την αποπληρωμή των οφειλών της για το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την τιμή πώλησής του, δήλωσε σήμερα ο Αντρίι Κομπόλεφ, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας. Η Ρωσία έχει αυξήσει την τιμή διάθεσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία και υποστηρίζει ότι το Κίεβο οφείλει στη Μόσχα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατηγορώντας το παράλληλα ότι δεν αποπλήρωσε εγκαίρως το χρέος του.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας, η Gazprom, αύξησε την τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου για τους ουκρανούς καταναλωτές στα 485 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα λέγοντας ότι το Κίεβο δεν δικαιούται πλέον έκπτωση.

“Το ζήτημα αποπληρωμής του χρέους συνδέεται άμεσα με την διατήρηση των τιμών του φυσικού αερίου στο επίπεδο του πρώτου τριμήνου”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Zerkalo Nedely ο Κομπόλεφ αναφερόμενος στην αρχική τιμή των 268 δολαρίων ανά 1000 κυβικά μέτρα.

“Δεν βλέπουμε τον λόγο να αναθεωρήσουμε την τιμή. Θεωρούμε την τιμή στα περίπου 500 δολάρια ως μη αγοραστική, αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. Ως εκ τούτου, αναστείλαμε τις πληρωμές για όσο χρόνο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την τιμή”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα