Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε σε βίντεο τι σημαίνει επίθεση αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Δείτε σε βίντεο τι σημαίνει επίθεση αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ένα από τα πιο τρομερά όπλα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που του χάρισε μεγάλες νίκες στην αρχή της επέκτασής του, ήταν τα οχήματα βόμβες που τα οδηγούσε στους στόχους ένας “τυχερός” τζιχαντιστής αυτοκτονίας.

Γράφουμε “τυχερός” γιατί ο καθένας από αυτούς που πάει και ανατινάζεται έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι τον περιμένει στον “άλλο κόσμο” μια ιδιωτική στρατιά από παρθένες και άλλες υλικές απολαύσεις και ηδονές, ως ανταμοιβές για το μαρτύριό του, πράγματα που στον μάταιο αυτόν κόσμο απολαμβάνουν μόνο βασιλιάδες και τύραννοι.

Το Ισλαμικό Κράτος μετατρέπει σε αυτοκίνητα βόμβες ό,τι κινείται. Από απλά τετραθέσια ΙΧ μέχρι ολόκληρες νταλίκες.

Η θέση του οδηγού είναι πάντα αυτοσχέδια θωρακισμένη, με λαμαρίνες και άλλα σίδερα που κολλάνε ολόγυρα, ώστε προστατευμένος από τα εχθρικά πυρά ο τζιχαντιστής αυτοκτονίας να φέρει το όχημα εκεί που πρέπει, στον στόχο του, για να ανατιναχτεί.

Ο οδηγός, όπως προαναφέραμε, θεωρεί ότι με αυτή την ηρωική του θυσία πάει στον παράδεισο και είναι πολύ ευτυχισμένος.

Βεβαίως πολλές φορές επιλέγονται για οδηγοί είτε έφηβοι, είτε ακατάλληλοι για πεζικάριοι, είτε ακόμα και άτομα με κάποια διανοητική υστέρηση.

Το Ισλαμικό Κράτος χάρη σε αυτές τις επιθέσεις αυτοκτονίας, που είναι τρομερές εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών που φορτώνονται στα οχήματα βόμβες, κατάφερε να κατακτήσει πολλές πόλεις της Συρίας και του Ιράκ.

Σύντομα οι αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν με τίποτα να κερδίσουν τον πόλεμο εάν δεν σταματούσαν τα οχήματα βόμβες.

Και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουν αυτό ήταν οι αντιαρματικού πύραυλοι.

Είναι οι μόνοι που μπορούν να τα πετύχουν σε μεγάλη απόσταση, ασφαλείας, και να τα ανατινάξουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται μια “συλλογή” από αποτυχημένες επιθέσεις τζιχαντιστών με οχήματα βόμβες πάνω σε θέσεις του στρατού.

Από τις τεράστιες εκρήξεις που θα δείτε εύκολα συνειδητοποιείτε τι θα πάθαιναν οι στρατιώτες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος εάν κάποιο από αυτά τα οχήματα είχε καταφέρει να ανατιναχτεί πάνω τους ή κοντά τους.

Δείτε το βίντεο με τα εντυπωσιακά πλάνα από την πρώτη γραμμή:

Σχετικά άρθρα