Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταβούτογλου: Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν να λυγίσουμε

Νταβούτογλου: Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν να λυγίσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχμέτ Νταβούτογλου, Βομβιστική Επίθεση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιγιάρμπακιρ, Τουρκία,

“Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν να λυγίσουμε”, δήλωσε  ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο Ντιγιάρμπακιρ, την επομένη μιας επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά αστυνομικών στην κύρια πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι και η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε από τις αρχές στους κούρδους αντάρτες.

Ο Νταβούτογλου, που μιλούσε σε πλήθος συγκεντρωμένων, τόνισε την “αδελφική σχέση” ανάμεσα στους Τούρκους και τους Κούρδους, ενώ η κουρδική σύγκρουση αναζωπυρώθηκε με μεγαλύτερη ένταση από το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από μια εκεχειρία δύομισι ετών.

“Πίστεψαν ότι θα φοβόμαστε. Δεν φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν να λυγίσουμε, μένουμε όρθιοι μέχρι το τέλος”, είπε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης ο οποίος είχε προγραμματίσει την επίσκεψή του στην πόλη πριν από την επίθεση και αποφάσισε να μην την αναβάλει, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πριν από την ομιλία του, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή στη μνήμη των επτά αστυνομικών που σκοτώθηκαν. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 27 άνθρωποι.

Σχετικά άρθρα