Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ απειλεί τον Ερντογάν με εισβολή στην Τουρκία!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Ο Άσαντ σε συνέντευξη του στο RIA Novosti δήλωσε ξεκάθαρα πως η Τουρκία και ο Ερντογάν πραγματοποιούν χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία και πως η απάντηση θα είναι χωρίς όρια και πως αφού τελειώσει με τους Τούρκους που πολεμούν εντός συριακού εδάφους, ενδεχομένως θα προβεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Τουρκίας.

Ο Άσαντ δήλωσε επακριβώς πως η χώρα του είναι έτοιμη να απαντήσει στρατιωτικά στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Οι πρώτες δράσεις εναντίον των Τούρκων θα γίνουν σε συριακό έδαφος είπε ο Σύρος Πρόεδρος αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα πως ο στρατός του δεν θα περιοριστεί στο έδαφος της Συρίας.

Επιπροσθέτως υποσχέθηκε πως τα χτυπήματα του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών θα φέρουν σε αδιέξοδο την πολιτική του Ερντογάν. Παρά ταύτα οι σχέσεις της Συρίας με την Τουρκία θα φτιάξουν, είπε, όταν φύγει από τη μέση η επιθετικότητα που ασκεί ο “Σουλτάνος”.

“Πλέον δεν περιμένω να αλλάξει την πολιτική του και έχω χάσει την υπομονή μου μαζί του” είπε ο Άσαντ και πρόσθεσε πως πρόκειται για “Νεοοθωμανό ιμπεριαλιστή και υποστηρικτή της διεθνούς τρομοκρατίας”.

Την ίδια ώρα η “πόρτα” που έφαγε ο Ερντογάν από τον Ομπάμα και οι πληροφορίες πως οι Κεμαλιστές στρατηγοί δεν κάθονται και τόσο “φρόνιμοι” φαίνεται πως αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του τόσο από τα “δυτικά, όσο και από τα βόρεια (Ρωσία) και από τα νότια (Συρία) ” με πιθανότερη εξέλιξη την επιστροφή του από κει που ήρθε πολιτικά: “Από τα βάθη της Ασίας”…

Σχετικά άρθρα