Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί έκαναν “σκόνη” τον τζιχαντιστή πρίγκιπα της Αζάζ στη Συρία

Οι Αμερικανοί έκαναν “σκόνη” τον τζιχαντιστή πρίγκιπα της Αζάζ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αζάζ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν αρκετές αεροπορικές επιδρομές την Πέμπτη σε προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία και μεταξύ των τζιχαντιστών που σκότωσαν είναι και ο “πρίγκιπας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Αλ Χαΐτζα Ατ Τουνίσι (Abu al-Hayja at Tounisi).

Ο Αμπού Αλ Χαΐτζα Ατ Τουνίσι ήταν ο “κυβερνήτης” που είχε ορίσει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αζάζ και σκοτώθηκε από χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους (ντρον).

Ο Ατ Τουνίσι ήταν επίσης και ο επικεφαλής των πολεμικών επιχειρήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης στα βόρεια και στα ανατολικά της επαρχίας του Χαλεπιού.

“Ένα αμερικανικό ντρον στόχευσε την Πέμπτη το αυτοκίνητο ενός υψηλόβαθμου τζιχαντιστή ενώ κινούνταν από την επαρχία του Χαλεπιού προς τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, πόλη Ράκα”, είπε ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Μοχάμεντ Χαλάμπι μιλώντας στο ARA News, επικαλούμενος ως πηγές του κύκλους που βρίσκονται κοντά στους τζιχαντιστές.

Από το χτύπημα σκοτώθηκαν και οι συνοδοί του “πρίγκιπα”.

Ο Αμπού Αλ Χαΐτζα Ατ Τουνίσι εισήλθε στη Συρία στα τέλη του 2013.

Εντάχθηκε στους σκληροπυρηνικούς της οργάνωσης και σύντομα έγινε εμίρης των τζιχαντιστών.

Στη συνέχεια ορίστηκε “άρχοντας” της πόλης Αζάζ και όλης της γύρω περιοχής της, όπως και οπλαρχηγός όλων των τζιχαντιστικών συμμοριών που βρίσκονται στην επαρχία του Χαλεπιού.

Η απώλειά του είναι μεγάλο πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο χάνει τον έναν μετά τον άλλο τους αρχηγούς του στη Συρία και το Ιράκ από χτυπήματα των Αμερικανών.

Σχετικά άρθρα