Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι συνέλαβαν κατά… λάθος τον φονιά του Ρώσου πιλότου

Οι Τούρκοι συνέλαβαν κατά… λάθος τον φονιά του Ρώσου πιλότου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αλπαρσλάν Τσελίκ, Γκρίζοι Λύκοι, Ισλαμιστές, Σμύρνη, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Τουρκικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Τετάρτη τον Τούρκο Γκρίζο Λύκο οπλαρχηγό, που πολεμούσε με τους Τουρκμένους τζιχαντιστές στη Συρία, και ευθύνεται για τον φόνο του Ρώσου πιλότου του βομβαρδιστικού SU-24, που κατέρριψε η τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Ο Αλπασλάν Τσελίκ είχε εμφανιστεί σε βίντεο, μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, και είχε υποστηρίξει ότι αυτός και οι άνδρες του έριξαν με τα όπλα τους κατά του Ρώσου πιλότου ενώ έπεφτε με το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν στον αέρα.

Ο άλλος Ρώσος πιλότος έπεσε ζωντανός στο έδαφος και διασώθηκε από απόσπασμα Ρώσων και Σύρων κομάντος.

Η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία ήταν η αφορμή να περάσουν σε ψυχροπολεμικό κλίμα οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, με τη Μόσχα να επιβάλει βαριές οικονομικές κυρώσεις στην Άγκυρα, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την τουρκική οικονομία.

Ο Τσελίκ, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, έτρωγε σε εστιατόριο στη Σμύρνη, μαζί με ακόμα 14 φίλους του, όταν ντόπιοι που τους είδαν οπλισμένους να απολαμβάνουν το τσιμπούσι τους ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Η τουρκική Αστυνομία ανταποκρίθηκε στην κλήση και συνέλαβε τους 14 άνδρες που έφεραν πάνω τους πιστόλια και αυτόματα όπλα, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε ήταν άπαντες τζιχαντιστές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην είδηση αυτή έχει ότι μια συμμορία 14 οπλισμένων ανδρών θεωρούσε ασφαλές να τρώει σε πλήρη απαρτία σε εστιατόριο της Σμύρνης, οπλισμένη, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Το πιο πιθανό είναι η τουρκική Αστυνομία να συνέλαβε κατά λάθος τον Τσελίκ, αφού η προκλητική συμπεριφορά του ίδιου και των ανδρών του φανερώνει ότι δεν υπήρχε καμία ανησυχία από την πλευρά τους ότι θα μπορούσαν να συλληφθούν, ενώ η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από κατοίκους και τους έπιασε και όχι γιατί τους παρακολουθούσε.

Μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του ο Τσελίκ είχε εμφανιστεί οπλισμένος να περιφέρεται σε ένα υποτιθέμενο προσφυγικό στρατόπεδο, κοντά στα σύνορα, το οποίο μάλλον είναι στρατόπεδο εκπαίδευσης παρά χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Ο Αλπασλάν Τσελίκ είναι Τούρκος υπήκοος από την πόλη Κεμπάν (Keban), της επαρχίας Ελαζίγκ (Elazığ), στην ανατολική Τουρκία και μάλιστα δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο.

Είναι ο γιος του πρώην δημάρχου της πόλης και μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.

Πέρασε στη Συρία, όπως και άλλοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι, για να πολεμήσει μαζί με τους Τουρκμένους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα